DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

BASIN EMEKÇİLERİNİ KUTLADI

BASIN EMEKÇİLERİNİ KUTLADI

FATMA HÜRRİYET KAPLAN

Sevgili basın emekçisi.

 10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak kutlanmaktadır.

Basın mensuplarımızın o günlerde elde ettikleri kazanımların günümüzde dahil olgunlaşamamış olmasının tek nedeni sermayenin aç gözlülüğü ve emeğin hor görülmesidir. Oysa basın emekçilerimiz kamuoyunu bilgilendirmek adına günümüzün tüm zorlu şartları altında işini yapmaya çalışmakta, buna rağmen haklarına tam olarak kavuşamamaktadır.

Basın mensuplarımız demokrasimizin vazgeçilmesi unsurlardır. Basın özgürlüğü ve düşünce hürriyeti ise demokrasinin ‘Koruyucu meleği’dir.

Ne var ki; Ülkemizde, demokrasinin koruyucusu olan düşünce özgürlüğü yıllardır işkence görmektedir. Özellikle getirilmeye çalışılan ‘Başkanlık sistemi’ ile diğer tüm özgürlüklerle birlikte basın özgürlüğünün de idam fermanı imzalanmaktadır.

Şimdi dahi, iktidar sahipleri kendilerine muhalefet eden her görüşe düşmanca bakmakta ve kendine has cezalandırma yöntemi ile aba altından sopa göstermeye devam etmektedir. Eğer diledikleri gibi bir başkanlık sistemi ile ülke yönetimini esir alacak olurlarsa, aba altından sopa gösterme yöntemi alenen ve pervasızca yaşam biçimi haline gelecektir.

Bu şartlar altında başkanlık sistemine karşı çıkarak demokrasimizi savunmak, basın özgürlüğünü savunmak ile eş değerdir.

Dile getirdiğim duygu ve düşünceler ışında tüm basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, daha özgür yarınlar dilerim.

Saygılarımla.

fatma-kaplan-hurriyet

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.