DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

BAŞIN SAĞOLSUN TÜRKİYE

BAŞIN SAĞOLSUN TÜRKİYE

Efsane Emniyetçi Kazım Abanoz vefat etti

Türk Emniyet Teşkilatı’nın yetiştirdiği efsane Müdürlerden olan karanlıktaki bir çok olayları aydınlatmada büyük başarılar sağlayan ilçemizin gururu Kazım Abanoz, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım servisinde sürdürülen tedavisine rağmen önceki akşam tüm müdahalelere karşı hayata gözlerini yumdu. Emniyet Teşkilatı’nın en seçkin Müdürleri arasında yerini alma başarısı göstererek görev yaptığı yıllar içerisinde teşkilatı tarafından çok sevilen ve her konudaki dürüstlüğü ile bilinen Kazım Abanoz’un vefatı sadece ilçemizde değil, ülkemizde de büyük üzüntüye neden oldu. Hamidiye Köyü Eşrafından, Kavaklı Mahallesi Sakinlerinden Merhum Motorcu Ali Abanoz’un oğlu Merhum Kemal Şirin ve Kamil Abanoz’un kardeşleri Zeynep, Ali ve Fatih Abanoz’un babaları olan İstanbul Eski Emniyet Müdürü Kazım Abanoz’un Yalova İl Emniyeti’nde yine Emniyet Müdürü sıfatıyla Eğitim ve Daire Şube Müdürlüğü görevini yapan oğlu Ali Abanoz, baba mesleğini başarıyla sürdürüyor. Efsane Emniyet Müdürü Kazım Abanoz’un cenazesi dün Kavaklı Camii’nde kılınan İkindi namazına müteakip, Hamidiye Aile Mezarlığı’nda defnedildi. Kavaklı’daki cenaze törenine Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Emniyet Müdürü Necati Denizci, Eski Erzurum İl Müdürü Aziz Aksoy, Gölcük İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Faruk Keskin, Eski CHP Kocaeli Milletvekili Hikmet Erenkaya, Eski Gölcük Kaymakamı Mustafa Pekdemir, Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gülle, İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı, Bürokratlar, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Sivil Toplum Örgütleri ve kalabalık bir cemaat topluluğu katıldı. Cenaze namazı Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı tarafından kıldırıldı. Kavaklı Camii’nin avlusu ve yollar Kazım Abanoz’un son görevini yerine getirmek isteyen sevenleri tarafından doldu taştı.

KAZIM ABANOZ KİMDİR?

Aslen Kocaeli Gölcük ilçesinden olan 69 yaşındaki emekli Emniyet Müdürü Kazım Abanoz 1972 yılında Polis Akademisi’nden mezun oldu.  Hukuk Fakültesi mezunu da olan Abanoz, 30 Mayıs-12 Aralık 1972 tarihleri arasında Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü emrinde, 1972-1975 yılları arasında Adana İstihbarat Şube Müdürlüğü emrinde, 1975-1978 arasında Elazığ’da İstihbarat Şube Müdürü olarak ve 1978-1979 arasında İstihbarat Daire Başkanlığı emrinde görev yaptı.  Abanoz, 1979-1982 yılları arasında Sakarya İstihbarat Şube Müdürü, 1982-1987 yılları arasında İstanbul İstihbarat Şube Müdürü, 1987-1990 arasında İstihbarat Daire Başkanlığı Daire Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.  31 Mayıs 1990 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda Polis Başmüfettişliği görevine getirilen Kazım Abanoz, 15 Eylül 1999 tarihinde de İstihbarat Daire Başkanlığı’na atandı. Kazım Abanoz, son olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirilmişti.

img_0261 kazim-abanoz-3-ice 1-sayfaya 1e ice icee iceee iceeee img_0156 img_0169 img_0209 img_0215 img_0253

YORUMLAR

  1. rıfat demirci dedi ki:

    allah rahmet etsin mekanı cennet olsun ailesinin bası sagolsun gölcük ve kavaklı halkının başı sagolsun

  2. Adnan Tantaoglu dedi ki:

    Ne kadar iyi bir insan olduğunu söylemeye anlatmaya sözcükler yetmez.. Kazım abimm aylar sonra tesadüf eseri haberini okumak vefat ettiğini öğrenmek 5 ay sonra kısmet oldu bana ne kadar üzüldüm anlatamam seni gibi mükemmel bir insanı kaybetmek bu şekilde öğrenmek nasıl agrima gitti. Şenol ablama ailene Allah sabır versin mekanın cennet olsun güzel insan.Nur içinde yat.