DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Başkan Çanakçı’dan çiftçilere sera uyarısı

Başkan Çanakçı’dan çiftçilere sera uyarısı

Gölcük Ziraat Odası başkanı Bekir Çanakçı, ilçemizde özellikle akşam ve gece saatlerinde yaşanan don olaylarına dikkat çekerek, “Dondurucu kış aylarında seraların sıcaklığı sıfırın üstünde olmalı” dedi.

“SERALAR SOĞUKTAN ETKİLENİYOR”

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, Seracıları uyararak, şu konulara dikkat çekti: “İlkbahar ve yaz aylarına kadar, sera dışı sebze ve meyve yetiştiricileri havanın şartlarına göre, sorunsuz bir şeklide ürünler tarlalarda yetişiyor. Kış aylarında da bölgemizde sebze yetiştirilmesi sürüyor. Kış aylarında, açık alanlarda yetiştirilen sebzeler için hava koşullarına müdahale edilemiyor. Burada önemli olan serada yetişen sebzelerdir. Bizim bölgemizde meyvecilik sezonu tamamlandı. Sadece kış aylarında yetiştirilen sebzeler seralarda yetişiyor. Seracıların sebze yetiştirilirken, en çok dikkat etmeleri gereken konu seranın sıcak ve soğuk arasındaki farkı gözetlemesidir. Serada yetişen bir sebzenin, sıcaklık oranı sıfırın altına düşmemelidir. Daima sıcaklık oranı sıfırın üstünde olmalıdır. Kış aylarında bazı gece hatta gündüzleri bile hava sıfırın altına düşüyor. Haliyle seralarda bu soğuktan çok etkileniyor. Seraların soğuktan etkileniyor. Seraların soğuktan etkilenmemesi için seranın içerisindeki hava sıcaklığı sıfırın üstünde tutmak için soba yakmak gerekir.”

bekir-canakci sera

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.