DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli Kent Konseyi, Türkiye’ye örnek olmalıdır”

Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli Kent Konseyi, Türkiye’ye örnek olmalıdır”

Yeni seçilerek göreve başlayan Kocaeli Kent Konseyi yönetiminin ilk ziyaretini, Başkan Karaosmanoğlu’na gerçekleştirdi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kent Konseyi’nin yeni başkanı Adnan Uyar ve yeni yönetimini makamında ağırladı. Misyonu ve vizyonu doğrultusunda hizmetler ortaya koymasını istediği Kocaeli Kent Konseyi’nden, iyi hizmetler ve projeler ortaya koymanızı istiyorum diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Kentimizde ki model Kent Konseyi, Türkiye’ye örnek olmalıdır” dedi.

“KENT KONSEYLERİ KAMUOYU OLUŞTURAN GÜÇ KAYNAĞIDIR”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm’ün de hazır bulunduğu ziyarette, Kent Konseylerinin gelecekte ülkemizde ki kurulma amacının daha iyi anlaşılacağını belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kent Konseyleri şehirlerin bir bakıma önünü aydınlatan, fikir üreten ve kamuoyu oluşturan güç kaynağıdır. Bununla birlikte kentin eksikliklerine el atarken, çözüm üreten bir kurumda olmalıdır. Bakınız bünyesinde bulundurduğu Engelli, Kadınlar, Gençlik ve Emekli Meclisleri daha aktif bir şekilde ele alınmakla birlikte güçlendirilmelidir” ifadelerini kullandı.

ENGELLİLERİN SOSYAL HAKLARINDA BÜYÜK GELİŞME YAŞANDI

Emeklinin dinlenebileceği ve dolu dolu bir zaman geçireceği sosyal tesis alanlarını daha fazla oluşturmalıyız vurgusu da yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Bununla beraber engellilerin sosyal hakları noktasında son 14 yılda ki gelişme çok önemlidir. Unutmayınız ki daha düne kadar engelli çocuklarımız evlerde saklanıyor ve hatta bağlanıyordu. Engelli vatandaşlarımızın olumsuz enerjilerinin giderilmesi için daha çok sosyal projeler üreterek onlara daha fazla yardımcı olmalıyız. Su sesi, müzik ve hayvanlarla yapılan rehabilitasyonlar engelli vatandaşlarımızın sağlığına ve toplumla kaynaşmasına olumlu katkı sunuyor” diye konuştu.

HAYATIN TÜM RENKLERİ KO-MEK KURSLARINDA

Engelliler Parkı yerine parklarımızı engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesinin önemine de vurgu yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Ailelerin de zaman geçirebileceği alanların oluşturulmasıyla, ebeveynlerinde kendilerine özel zaman ayırma şansını yakalamalıdır” açıklamasını yaptı. Engelli çocuk sahibi Ailelerin sosyolojik ve psikolojik açısından desteklenmesi gereğini de belirten Başkan Karaosmanoğlu, “KO-MEK kurslarının bu anlamda büyük faydasını toplum üzerinde görmekteyiz. Hayatın renklerini karamsar durumda olan insanımız KO-MEK’le yeniden keşfetti. Hayata dair her türlü meslek ve hobi, KO-MEK kurslarımızda mevcuttur” diyerek sözlerini tamamladı.

hsnc3091 hsnc3095 hsnc3056 hsnc3065 hsnc3073 hsnc3074

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.