DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Başkan Kocaman’dan ailelere önemli uyarı ÖĞRENCİLERİMİZ TATİLİ DİNLENEREK GEÇİRMELİ

Başkan Kocaman’dan ailelere önemli uyarı  ÖĞRENCİLERİMİZ TATİLİ DİNLENEREK GEÇİRMELİ
22.01.2017
927
A+
A-

Başkan Kocaman’dan ailelere önemli uyarı

ÖĞRENCİLERİMİZ TATİLİ DİNLENEREK GEÇİRMELİ

Ülkemizde ve ilçemizde 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılının ilk dönemi geçtiğimiz Cuma günü sona erdi. İlçemizde 27 bin 548 öğrenci karne sevinci yaşarken, 6 Şubat’a kadar tatil dönemine girdi. Sömestr tatilini öğrencilerin dinlenerek geçmesi gerektiğini belirten Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, ‘Uzmanların yarıyıl tatilini öğrenciler dinlenerek geçirmelidir önerilerine uyalım. Bu 16 günlük sömestri tatilini fırsata dönüştürerek piyasaları canlandırmalıyız. Vatandaşlarımız da bu çağırıya uymalı ve ilk adımı geçtiğimiz Cuma günü başlayan 16 günlük yarıyıl tatillerini ülke içinde yaparak atmalıdırlar. Yani bu tatili fırsata çevirmeliyiz’ dedi.
‘TATİLİ VERİMLİ HALE GETİRİN’

Eğitim ve öğretim yılına 19 Eylül 2016 tarihinde başlandığını ve ilk dönemin geçtiğimiz Cuma günü sona erdiğini hatırlatan Başkan Kocaman, ’20 Ocakta açık öğretim öğrencileri dahil 18 milyon 43 bin 15 öğrenci ve 900 bin civarında öğretmen 16 günlük tatile girdi. Bugünümüzün küçükleri, aydınlık yarınlarımız, çocuklarımızın heyecanla beklediği yarıyıl tatili; öğrenciler, velileri ve yeni neslimizin emanetçileri öğretmenlerimiz için güzel değerlendirilmelidir. Yorucu bir dönem geçiren öğrencilerimizin zinde ve huzurlu şekilde ikinci döneme başlayabilmeleri için tatili verimli kullanmaları gerekmektedir. Okul zamanında vakit ayıramadıkları hobileri ve sosyal faaliyetler ile ilgilenerek ve dinlenerek verimli bir tatil geçirmelerini diliyorum’ diye konuştu.
‘ÖĞRETMENLERİMİZDE TATİLİ DİNLENEREK GEÇİRMELİ’

Başarısız öğrenci olmadığını ve velilerin öğrencileri karnelerindeki nota göre değerlendirmemelerini isteyen Kocaman, ‘Veliler çocukları ile kaliteli zamanlar geçirebilmek adına fırsat oluşturmalıdır. Sağlıklı bireylerin ilgi ve eğitimi ilk ailede öğrenen çocuklar arasından çıkmaktadır. 18 milyonu aşkın öğrencinin yanı sıra tatile girecek olan gelecek nesillerimize ışık tutan 900 binden fazla öğretmenimizin de tatillerini dinlenerek, yorgunluklarını atarak geçirmeleri gerekir. Başarıları ile gurur duyduğumuz çocuklarımıza inancımız çok fazladır, küçük başarısızlıkları için onları üzmek yerine tüm ailelerin çocuklarına inanmaları ve güvenmeleri gerekir’ şeklinde konuştu.

 

16142620_363908333980244_5556069797056901748_n

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.