DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

’Bilgiyi üretime dönüştürmeliyiz’’

’Bilgiyi üretime dönüştürmeliyiz’’

Başkan Karaosmanoğlu, “Mesleki Eğitim Vatan Sevdasıdır” anlayışıyla ilk defa Kocaeli’de gerçekleştirilen Mesleki ve Teknik Eğitim Sektör İşbirliği Toplantısına katıldı.

Başkan Karaosmanoğlu,

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Mesleki ve Teknik Eğitim Sektör İşbirliği Toplantısına katıldı. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, MEB Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, Bürokratlar, Meslek Liselerinin idarecileri ve çok sayıda reel sektörün temsilcilerin katıldığı birlikte bir konuşma gerçekleştiren Başkan Karaosmanoğlu, “Bilgiyi pratiğe, ticarete ve üretime dönüştürmeliyiz. İşte bunu sağlayacak olan da bugün ortaya koyduğumuz iradedir” dedi.

KALİFİYE İNSAN BULUNMAMASINDAN ŞİKÂYET EDİLİYOR

“Mesleki Eğitim Vatan Sevdasıdır” anlayışıyla ülkemizde ilk defa yapılan Mesleki ve Teknik Eğitim Sektör İşbirliği Toplantısının Kocaeli’de icra edilmesinden dolayı memnuniyetini konuşmasında ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Sanayicimizle, iş dünyasının temsilcileriyle, esnafımızla bir araya geldiğimizde kalifiye eleman bulamıyoruz söylemleriyle karşı karşıya kalıyoruz. Bu durumun çözümünü nasıl bulacağız buna odaklanmakta fayda olduğunu düşünüyorum. Gençlerimizi teorik bilgiyle yükleyebiliriz. Ancak üniversitelerimizden mezun gençlerimiz gerek hayat gerekse mesleki açıdan tam manasıyla yeterli bir şekilde mezun olamıyorlar” ifadelerini kullandı.

YATIRIMLARIMIZ ÖĞRENCİLERİMİZİN EMRİNDEDİR

Eğitim alanında yaşadığımız bu durumun düzeltilmesi konusunda ortaya koyulan bu iradenin çok yerinde olduğunu da sözlerine ekleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Büyükşehir’imizin tüm yatırımları üniversitemizin tüm öğrencilerinin emrindedir. Gelsinler köprü, kavşak, raylı sistemler, altyapı ve üst yapı çalışmalarında saha tecrübesi kazansınlar. Bu çalışmaları fazla prosedüre boğmadan onları alaylı gibi yetiştirelim. Özellikle meslek okullarını daha çok fabrika ve organize sanayi bölgelerinde açalım. Farklı mesleklerde sanayicimizin ihtiyacına dönük insan yetiştirelim” diyerek konuşmasını tamamladı. Daha sonra Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay da, yaptıkları çalışmaları sunum ile aktardı.

mesleki-ve-teknik-egitim-sektor-isbirligi-toplantisi-6 mesleki-ve-teknik-egitim-sektor-isbirligi-toplantisi-1 mesleki-ve-teknik-egitim-sektor-isbirligi-toplantisi-2 mesleki-ve-teknik-egitim-sektor-isbirligi-toplantisi-3 mesleki-ve-teknik-egitim-sektor-isbirligi-toplantisi-4

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.