DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CİZRE’YE KUCAK DOLUSU SELAMLAR

31.01.2017
1.057
A+
A-

Benim yurdum insanı sevgi doludur, kocaman bir gönlü vardır, içine seksen milyon sığar. Bak, Cizre’nin vefakar ve yiğit insanları nasıl bir şaheser ortaya koydular. Kocaelispor oraya maç yapmaya gitti. Taraftar da az da olsa takımıyla birlikte Cizre’nin yolunu tuttu. Cizre’nin o güzelim insanları rakip takım taraftarı falan demeden, Kocaelispor taraftarını bağrına bastı, evinin kapılarını açtı misafir etti. Daha ne yapsınlar? Bundan daha güzel tek vatan, tek millet, tek bayrak ve tek yürek mesajı olur mu? Bu nasıl bir asalettir ki, hiç tanımadıkları insanlara kucak açtılar. Demek ki içimizde inanılmaz bir insan sevgisi var. Cizreli bize bunu gösterdi. Terörden o kadar çok çeken ve sık sık televizyon haberlerine bu kötü haberlerle taşınan bir Cizre bizim içimizi ferahlattı. Onları tek tek kutluyorum. Gönülden sevgi ve saygılarımı yolluyorum ve bu bize gösterdi ki bu ülkeyi bölmeye ve bizi birbirimize düşürmeye hiç kimsenin gücü ve kuvveti yetmez. Can dostlarımız Cizre halkı bunu en güzel şekilde sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya gösterdi.

REFERANDUM İÇİN SIKI ÇALIŞAN KAZANIR

Bu aslında Türkiye’nin seçimi ve son derece önemli. Başbakan kalkıyor, hükümeti Cumhurbaşkanı kuruyor, bakanlar da dışardan atanacak, milletvekili olmayacak. Eğer milletvekilini Cumhurbaşkanı bakan yaparsa, o milletvekilliği kendiliğinden düşecek. İşte bu Türkiye’nin seçimidir. Nisan bizim için aynı zamanda baharın habercisidir, Nisan yağmurlarla gelir ve berekettir. İşte o nedenle diyorum ki, Allah hakkımızda hayırlısı olan neyse onu nasip etsin. Nisan ayı gibi üzerimize rahmet ve bereket yağsın, bunları diliyorum. Ve biliyorum ki hayatta her zaman çok çalışanlar kazanmıştır. Bir yanda “evet” diğer yanda “hayır” niçin ve nedenleriyle halka anlatılırken, sonunda en çok çalışan kazanacak. Dolayısıyla her siyasi parti, biliyor ki taşın altına ellerini değil, gövdelerini de koymak zorunda. Bu şöyledir, hani derler ya çok okuyan mı bilir, çok gezen mi diye. Ben çok gezenin yaşayarak ve görerek daha çok bildiğine inananlardanım. Gezip görülen yerlerde kitapta olmayanların da orada icat edildiğini bilir ve düşünürüm. Demek ki çok gezmek lazım. Bunun adı referandum sürecinde çok çalışmak olacaktır. Hepimiz biliyoruz ki, çalışanı kulda sever Allah ta sever.

EMEKLİNİN PROMOSYONU NİHAYET

Sonunda emekliye promosyon tamam. Ha bugün ha yarın derken, üzerinden on yıldan fazla geçti. Bakan Müezzinoğlu Mart ayından itibaren emeklilere promosyonların ödeneceğini dün açıkladı. Paralar öyle ahım şahım değil. Amma velakin emeklinin bir nebze ve bir ay için bütçesini biraz olsun rahatlatabilir. Öyle ya, paranın miktarı kimine üç yüz kimine dört yüz. Aslında şu 2000 sonrası emeklilere İntibak Yasası çıkarılıp, 2000 öncesi emeklilerine verilen haklar sağlanmış olsaydı, son derece doğru ve adaletli olurdu. O üç yüz liralar dört yüz liralar her yıl verilmeyecek. Bu para üç yıllığına bir defaya mahsus olarak ödenecek miktardır. Azdır, çoktur, önemli olan olması ve gerçekleşmesidir. Mart ayının sonuna kadar da o paraların on bir milyon küsur emeklinin cebine mutlaka girmesidir. Ne diyelim, az da olsa çokta olsa bereketli olsun diyelim. Bir nevi çam sakızı, çoban armağanı gibi.

Koca Bir Yalan

Dilbilgisi dersinde bayan öğretmen zamanları anlatıyordu ve örneklerde açıklamasını sürdürdü.

– Eğer “Ben güzeldm” dersem, bu geçen zamandır.

– Eğer “Ben güzelim dersem, bu ne olur çocuklar?

Alper arkadan bağırdı:

– Koca bir yalan!…

 

Temelin Tahmini

Temel ile Dursun trenle yolculuk yaparken, bir sığır çiftliğinin önünden hızla geçiyormuş. Temel bir tahmin yapmış:

– Dursun burada tam 397 sığır var…

– Ula Temel, nasıl saydın? Vızz diye geçtuk daa..

– Kolaydur daa… Ayaklarını sayup dorde böliyrum.

 

Yalandı

Kaan karnesini arkasına saklayarak babasına yaklaştı:

Babacığım sana iki haberim var:

-Biri iyi,biri kötü.

-Önce iyi haberi söyle bakalım.

Kaan:

-Karnemde hiç zayıfım yok.

Babası:

-Aferin Peki kötü haber ne?

-Biraz önce söylediklerim yalandı…

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.