DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

CUMHURİYET LİRA 1000 LİRA

CUMHURİYET LİRA 1000 LİRA

Altın adeta çıldırdı, Dolar 4 lirayı zorluyor

Ülkemizde ve dünyada ekonomide yaşanan dalgalanma vatandaşları oldukça tedirgin ediyor. Geçtiğimiz günden itibaren Cumhuriyet Lira 1000 liraya çıkarken, Dolar 4 lirayı zorladı. Vatandaşlar yaşanan gelişmeleri kaygıyla takip ettiklerini söyledi.

Altın, Dolar ve Euro’da yaşanan yükselmeyi kaygıyla takip ettiklerini söyleyen Gölcük halkından ekonomi hakkında yaşanan durum hakkında düşüncelerini dinledik. Vatandaşların ekonomik krizin ülkemizde en çok çalışan kesimi olumsuz etkileyeceği düşüncesinden birleşirken, Ay Kuyumculuk Sahibi Ahmet Ay, altın fiyatlarındaki yükselme devam ederse kuyumcuların oldukça sıkıntı yaşayacağını ifade ederken, Bektaş Döviz Vezne Sorumlusu Müjdat Kazanfer ise, Dolar ve Euro’da yaşanan yükselmenin Trump’ın Amerika Başkanlığı’nda görevi alana kadar bu sürecin devam etmesini beklediklerini, bu yüzden de vatandaşların değer yitiren Türk Lirasına sahip çıkmaları gerektiği vurgulandı.

Ahmet Ay, “Bu süreç en çok biz Kuyumcuları olumsuz etkiler”

Ay Kuyumculuk’un Sahibi Ahmet Ay, yükselen Altın fiyatlarını değerlendirdi ve şu sözleri söyledi: “Cumhuriyet Lira 1000 lirayı gördü. Fiyatlarda yükseliş bizleri de tedirgin ediyor. Beklentimiz düşmesi yönünde. Eğer bu durum böyle devam ederse, biz Kuyumcular çok sıkıntı yaşayacağız. Bu fiyatları gören vatandaşlar altın almaktan kaçınıyor. Şu anda Cumhuriyet Lira 1005 lira, Çeyrek Altın Eski 230 TL-240 TL, Yeni 234 TL-244 TL, Gram 143,5 TL, Yarım 460 TL-480 TL. Umarım altın fiyatlarındaki bu artış düşüşe geçer, hem halk hem biz rahatlarız” dedi.

Kazanfer, “Vatandaşlar yabancı paralarını bozdurmalı”

Bektaş Döviz Vezne Sorumlusu Müjdat Kazanfer, Dolar ve Euro’da yaşanan yükselişi değerlendirerek, vatandaşlara şu uyarılarda bulundu. Kazanfer, “Bu süreç 20 Ocak’a kadar devam edecek gibi duruyor. Trump’ın Amerika Başkanlığı görevini almasıyla tahminimiz bu yükseliş sona erer. Ekonominin olumsuz etkilerinden sadece Türkiye değil tüm Dünya’da etkilenmekte. Fakat şunu söylemekte yarar var. Dünya ülkeleri içerisinde ne yazık ki Türk Lirası en fazla değer kaybeden paralardan birincisi. Vatandaşların ellerindeki yabancı paraları bozdurmalarında yarar var. Vatandaşlar Sayın Cumhurbaşkanı’nın uyarısını dikkate almalılar” diyerek vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Öztok, “Yoksa gidişat çok kişinin ekmek parasından olacağını gösteriyor”

Vatandaş Şaziye Öztok, “Ekonominin bu şekilde ani yükselmesi bir vatandaş olarak beni çok tedirgin ediyor. Dolar 3,85’i aşmış durumda. Umarım devletimiz bu krize karşı en yakın zamanda kalıcı önlemler alır. Yoksa gidişat çok kişinin ekmek parasından olacağını gösteriyor. Ekonomide yaşanan olumsuz gelişmelerin işveren-işçi kesimini etkilemesinden korkum var. Umarın atılacak adımlar neticesinde bu korkularımız gerçekleşmez” dedi.

Kocaman, “Umarım yaşanan bu süreci en az zararla atlatırız”

İlçemizin sevilen ismi Nihat Kocaman, “Ekonomide yaşanan durum bir vatandaş olarak beni çok korkutuyor. Bu durum yüzünden ülkemizde ithalat ve ihracat’ın durmasından, işverenlerin etkilenmesinden çok korkuyorum. Zaten insanların büyük bölümü maddi zorluklar yaşıyor. Yaşanan bu durum biz vatandaşları daha da zorlayacak. Uzun yıllardır böyle bir durumla karşılaşmamıştık. Dolar 4 lira kapısına dayanmış durumda, altın fiyatları almış başını gitmiş. Evlenecekler kara kara düşünüyor. İşçiler yarın işten çıkartılır mıyız korkusundalar. Umarım yaşanan bu süreci en az zararla atlatırız” dedi.

Osman Ay, “Bu krizi ülkemiz en kısa sürede atlatacaktır”

İlçemizin sevilen esnaflarından Osman Ay, ekonomik gelişmelere yönelik şu sözleri dile getirdi: “Bugün ülkemizde ekonomik sıkıntının yaşandığı doğrudur. Hem altın fiyatlarında hem de dövizde yükseliş var. Ama ülkemiz bu durumu en kısa sürede atlatacaktır. Çünkü gerçekten güçlü bir ülkemiz var. Bu zor günlerden birlik ve beraberliğimizle çıkacağız. Türk halkı bu zorluğa da göğüs gereceğini düşünüyorum.”

Kobaş, “Ekonomide yaşanan durum beni korkutuyor”

Vatandaş Semiha Kobaş, “Ekonomideki bu durum her vatandaş gibi beni de endişelendiriyor.Umarım devletimiz ekonomideki krize karşı en kısa süre içerisinde önlem alır ve vatandaşlar rahatlar” dedi.

Bat, “Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi Dolar bozdurup, Türk Lirasına destek olacağız

Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, “Ülkemizde 15 Temmuz Darbe Girişimi sürecinde de ekonomi de böyle sıkıntı yaşanmıştı. O süreci başarıyla atlattık. O dönem yapamadıklarını şimdi finansal darbe şeklinde yapmaya çalışıyorlar. Bizler Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi yabancı paralarımızı bozdurup, Türk Lirası’na destek olacağız. Türk İnsanının öyle bir kardeşliği vardır ki, yaşadığımız bu zor günleri birlik ve beraberliğimizle atlatacağız. Bizler vatan aşığı milletiz” şeklinde konuştu.

osman-ay semiha-kobas saziye-oztok

??????????????????????????????????????????????????????????

??????????????????????????????????????????????????????????

hasan-bat kuyumcu-ahmet-ay-1-ee mujdat-kazanfer nihat-kocaman

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.