DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

DERİNCE EAH’ TA HIZLI ANTİJEN TESTLERİNİN KULLANIMINA BAŞLANDI

DERİNCE EAH’ TA HIZLI ANTİJEN TESTLERİNİN KULLANIMINA BAŞLANDI

ARTIK GEREKSİZ ANTİBİYOTİK YAZILMAYACAK

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hızlı antijen testi uygulanmaya başlandı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetici/Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı’nın gribal enfeksiyonlarda gereksiz antibiyotik kullanımının önüne geçmek için uygulamaya soktuğu “Hızlı Antijen Testi”nin Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uygulanmaya başlandığını bildirdi.

Hastanede, acil servis, çocuk sağlığı ve hastalıkları, iç hastalıkları ile kulak burun boğaz klinik ve polikliniklerinde akut üst solunum yolu enfeksiyonlarında doğru tanı ile antibiyotik kullanım oranını rasyonel seviyede tutmak amacıyla eğitimler düzenlediklerini belirten Güneş, “Hızlı Antijen Testi uygulamasına yönelik ilgili branşlara eğitim verildi. Şu anda hastanemizde uygulamaya başlandı. Bu uygulama ile gereksiz antibiyotik kullanımının önüne geçilecek. Hızlı Antijen Testi, boğazdan alınacak küçük bir sürüntüyle yapılacak. Hasta daha doktor odasındayken 3 dakika içinde testteki renk değişikliğine bakılarak teşhis konacak. Doktor da testten aldığı sonuca göre hastanın gribal enfeksiyon için antibiyotik kullanıp kullanamayacağına karar verebilecek. Bu uygulama laboratuvara gitmeksizin muayene esnasında hızla yapılacak. Test özellikle bakterilerin yapmış olduğu ’A Grubu Streptokok’ denilen enfeksiyonlara uygulanacaktır” diye konuştu.

IMG_5909 IMG_5860 IMG_5870 IMG_5873 IMG_5891

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.