DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Doç. Dr. Kürşat Çeçen: “Soğuk Havalarda Prostata Dikkat!”

Doç. Dr. Kürşat Çeçen: “Soğuk Havalarda Prostata Dikkat!”

Prostat’ın en sık görülen hastalıklarından biri olan Prostat büyümesi konusunda TEMAD’de seminer veren Aile Konak Hastanesi Üroloji uzmanı Doç. Dr. Kürşat ÇEÇEN, soğuk havaların prostat üzerindeki etkilerine dikkat çekti

Hastaların yaşam kalitesini önemli ölçüde olumsuz etkileyen Prostat sorunu, diğer prostat hastalıkları gibi soğuk havalardan oldukça etkilenmektedir. Hastaların şikayetleri özellikle sonbahar ve kış mevsimleri ile birlikte artış gösterir. Aile Konak Hastanesi Üroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Kürşat ÇEÇEN soğuk havaların prostat şikayetleri üzerindeki etkisi ve iyi huylu prostat büyümesinin tedavisi hakkında TEMAD Gölcük Şubesi’nde seminer verdi.

Soğukla şikayetler artar 

Aile Konak Hastanesi Üroloji uzmanı Doç. Dr. Kürşat ÇEÇEN, havaların soğumaya başladığı sonbahar ve kış mevsimlerinde prostat ile ilgili şikayetlerin arttığını, soğuğa maruz kalma durumunda hastalarda AKUT kötüleşmeler görülebildiğini ifade ederek, bu nedenle, ilaç tedavisi ile prostat şikayetleri kontrol altına alınmış hastaların ilaçları, kış aylarından çok havaların ısınacağı yaz aylarında bıraktırılmaktadır dedi. Prostat hastalıklarını artıran ve hastaların şikayetlerini tetikleyen ikinci önemli nedenin  beslenme alışkanlıkları olduğuna dikkat çeken ÇEÇEN, Prostat’ta geçici olarak oluşturduğu ödem nedeniyle; acılı, turşulu, baharatlı ve mayalı yiyecek ile içecekler prostat ile ilgili sıkıntıları artırdığını söyledi.

Prostat büyümesi belirtileri

Üroloji uzmanı Doç Dr. Kürşat ÇEÇEN, Prostat büyümesinin genellikle “iyi huylu bir tümör” olarak büyüme şeklinde olduğunu, bu nedenle kişilerin daha çok idrara çıkma ile ilgili sorunlarla karşılaşınca bir doktora başvurduklarını ifade etti. Hastaların şikayetleri; hafif, orta ve şiddetli olarak sınıflandırılır. İdrar akım hızının ve gücünün azalması, prostat büyümesinin başlangıç belirtileridir. Buna eklenen sık sık idrara çıkma ve idrar yaparken zorlanma gibi sıkıntılar, kişide iyi huylu Prostat büyümesinin göstergesidir. Özellikle gece idrara kalkma alışkanlığı olmayan erkekte birkaç kez idrara çıkma gereksinimi de hastalığın önemli belirtileri arasında yer alır.

Tedavi edilmediğinde böbrek yetmezliği oluşabilir 

Aile Konak Hastabesi Üroloji uzmanı Doç Dr. Kürşat Çeçen, İyi huylu prostat büyümesi; prostat muayenesi, kan testleri ve gerektiğinde yapılan Prostat iğne biopsisi ile teşhis edilmektedir diyerek, hastalık tedavi edilmediği ve gerekli önlemler alınmadığı takdirde böbrek yetmezliğine yol açabileceğinin altını çizdi. Bunun yanı sıra; tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonları, mesane taşları ve bunların neden olduğu kronik irritasyonlara bağlı mesane kanserlerinin gelişebileceğini de sözlerine ekledi. TEMAD üyelerinin sorularını yanıtlayan Çeçen, seminer sonunda TEMAD Gölcük Şubesi Başkanı ve yönetim üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

katılomcı kürşat çeçen ve temad yonetim seminerden katılımcılar

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.