DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

EDEBİYAT KAMPIMIZ, RUHUNUZU ARINDIRACAK, PIRIL PIRIL OLAN ZİHİNLERİNİZİ İYİCE PARLATACAK.

EDEBİYAT KAMPIMIZ, RUHUNUZU ARINDIRACAK, PIRIL PIRIL OLAN ZİHİNLERİNİZİ İYİCE PARLATACAK.

 Kredi Yurtlar Kurumu Tematik Kış Kampının (Edebiyat Kampı) Kapanış Programı Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç ve Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımlarıyla gerçekleşti.

Edebiyat Kampı kapanış programına; Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç ve Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanı sıra Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, KYK Genel Müdürü Sinan Aksu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Vali Yardımcısı Abdullah Etil, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar, Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Nedim Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, KOTO Başkanı Necmi Bulut KOTO Meclis Başkanı Akın Doğan ile yönetim kurulu üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’ın yaptığı konuşmalarında; “Çok kıymetli misafirler, değerli öğrenci kardeşlerim öncelikle hepinize hoş geldiniz diyor, sevgi, saygı ve muhabbetlerimle selamlıyorum. Siz sevgili gençlerimizin, ülkemizin dört bir yanından gelerek kamplarımıza katılmaları ve burada farklı farklı illerden gelen kardeşlerimizin birbirleriyle tanışması bizlere gurur veriyor. Tematik Kamplar kapsamında düzenlediğimiz Edebiyat Kampımızda inanıyorum ki, ruhunuzu arındıracak ve zaten pırıl pırıl olan zihinlerinizi iyice parlatacak bir zaman dilimi geçirdiniz. Burada farklı yörelerden, farklı düşünce yapısına sahip gencecik kardeşlerimizin sevgi ve hoşgörü çerçevesinde bir araya gelip bir arada kaynaştığını görmek bizim buradaki amacımız, fikir birliği içerisindeki duruşumuzdur. Tabi bu programları farklı farklı illerimizde de yapıyoruz. Sağ olsun her ilimiz bu kampları gerçekleştirirken Valisinden, Milletvekiline tüm protokolü buna sahip çıktı. Bu anlamda yaptıkları ev sahipliği için Kocaeli Valimize, Milletvekillerimize ve tüm idarecilerimize teşekkür ediyorum.

DEĞERLERİNİZİ MİRAS OLARAK GELECEĞE TAŞIYAMAZSANIZ, MEDENİYETİNİZİ DE GELECEĞE TAŞIYAMAZSINIZ.

Bizim bugünkü programımız KYK Tematik Kış Kamplarımızın ilk bölümünün kapanışı. Tabii farklılıklarımızla zenginleştiğimize inandığımız, birbirimizi Allah için sevdiğimiz ve bu yolda emek harcadığımızı düşündüğümüz bir Millet ve medeniyetin temsilcileriyiz. Rengimiz değişir, açtığımız dal değişir fakat bağımız birdir. Bizim türkümüzü, bizim öykümüzü kaleme alan, bu asrın gül yetiştiren adamı, modern çağın yunusu Rasim Özdenören’den hepimizin ve hepinizin öğreneceği çok şey var. Kendilerinin fikirlerini, düşüncelerini, ruh dünyasını paylaşacak olması bizim için onur ve gurur vesilesidir, bize vakit ayırdığı için, davetimizi kabul ettiği için huzurlarınızda kendisine tekrar şükranlarımı sunuyorum. İnşallah biraz sonra sizlerle bir arada olacak. Milletlerin geleceğe yürüyüşünde, devletlerin geleceğe yürüyüşünde geleneklerinden, göreneklerinden ve o gelenek, görenekleri hayata geçiren insanlardan miras alan değerleri geleceğe taşıyarak yürür. Eğer değerlerinizi miras olarak geleceğe taşıyamazsanız, medeniyetinizi geleceğe taşıyamazsınız. İşte o medeniyetleri yaşatanda bizim abilerimiz, büyüklerimizdir. Yakın zamanda zorluklar yaşadık. 15 Temmuz darbe girişimini yaşadık. Asrının nesli olduğunuzu tüm genç kardeşlerim tekrar gösterdiler. Bu anlamda tekrar sizlere teşekkür ediyorum. Hepsinden önemlisi duruşunu ortaya koyan, namusunu çiğnetmeyen sizlere, Akif’in nesline teşekkür ediyoruz. Peygamberimizin aldığı ilk emir ‘oku’ dur. Geleceğe daha sağlam adımlarla ilerleyebilmek için değerli isimlerin ayak izlerini takip etmek önemlidir. Bu anlamda çok farklı organizasyonlarda daha nice güzel günlerde inşallah hem paylaşım yapmak hem bilgilerini bize aktarıp birbirimize aktarma noktasında bir araya gelebileceğimiz fırsatlarda Rasim abimizi dinlemek üzere sizlerle bir arada olmayı istiyoruz. Nice güzel ve edebiyat günlerde buluşmak dileğinde “ bulunan Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç, katılımcılara teşekkür etti. Kredi Yurtlar Kurumu Tematik Kış Kampının (Edebiyat Kampı) Kapanış Programı, Yazar Rasim Özdenören’in Türk Edebiyatı üzerine yaptığı söyleşi ile devam etti.

 02 (Medium) 03 (Medium) 04 (Medium) 05 (Medium) 01 (Medium)

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.