DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

EVET BASIN ONUR GÜNÜ KONUŞMAM NİÇİN BÜYÜK ALKIŞ ALDI?

17.01.2017
1.419
A+
A-

BU BAŞARI TÜRK POLİSİNİN

Dün malum gururlu ve telaşlı bir gündeydik. Mesleğe uzun yıllarını vermiş, duayen gazeteciler sıfatına cemiyet beni de eklemiş. Bir çok meslektaşım ve meslek büyüğümle birlikte bana da plaket vermişlerdi. Gazeteciler içerisinde bir tek ben konuştum. Öyle ya Vali Bey konuştu, Büyükşehir Belediye Başkanı konuştu, Federasyon Başkanı konuştu, İzmit Belediye Başkanı konuştu, Cemiyet Başkanı konuştu, ee o kadar insanın içerisinde gazeteci de konuşmalıydı, o görevi de ben yaptım. En son konuşmak çok iyi oluyor, çünkü insanların aklında en fazla yer eden en son konuşma oluyor. Epey beğenmiş olacaklar ki arkadaşlar ve davetliler iyi bir alkış tufanı da kopardılar. Ben içimi döktüm, ne demem gerekiyorsa onları dedim. Sonra gece İzmit’te Luxor Otelde yemek vardı, yani gala yemeği. Ali Türkşen’i cemiyet adına ben davet etmiştim, sağ olsun Türk Deniz Kuvvetlerinin seçkin komutanı, kahraman kardeşim kırmayıp geldi. Üstat Mustafa Bağdiken ile birlikte aynı masada oturup epey sohbet ettik ve gala öncesinde çok hoşuma giden olaylar yaşadık. Federasyon Başkanı Karaca başta olmak üzere çeşitli vilayetlerden gelen cemiyet başkanları benimle tanışmak ve salondaki konuşmamdan ötürü tebrik etmek için yanıma geldiler. Genç gazeteci kardeşlerim gelip elimi öptüler. Epey güzel dakikalar ve anılar o güzel gala yemeğine de benim adıma damgasını vurdu. Ali Türkşen yemek öncesinde güzel bir konuşma yaptı, müthiş bir ilgi odağı oldu. Böylesine seçkin ve saygın bir komutanla tanışmak için, birlikte resim çektirmek için, davetliler masamızı da hiç boş bırakmadı. Üstadım Mustafa Bağdiken Balyoz davalar sürecinde o haklı insanların sesini tüm yurda duyurmak için sarf edilen çabaları anlattı ve bizim adımıza da çok güzel bir buluşma oldu. Neticede biz gazeteciyiz kardeşim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yoldan giden Cumhuriyet ilkelerine bağlı sadece kendi işini yapan gazetecileriz. E kırk bir yılı da başka türlü açıklamak mümkün değil zaten.

BU BAŞARI TÜRK POLİSİNİN

Ve Türk Polisi Reina’yı kana bulayan yılbaşı gecesini kabusa çeviren DEAŞ’lı hain teröristi yakaladı. Günlerdir kahraman polis ekipleri son derece gizli soruşturmayı titizlikle yürütüyordu. Binlerce ihbar değerlendirildi. Uzman ekipler son derece titiz bir çalışmayla o alçak teröristin kaldığı evi tespit etti. Bu başarı gerçekten Türk Polisinin başarısıdır. Anlamı çok büyüktür. Çünkü bu tip hainler yakalanacaklarını anladıkları anda, bir anda canlı bombaya dönüşürler. Kendilerini patlatırlar veyahut çatışmaya girerler. Lakin o alçak terörist hiç birini gerçekleştiremedi. Özel timler onu kıskıvrak yakaladılar. Bu arada aklı sıra mukavemet göstermek isteyince de suratının halini televizyon ekranlarında bütün ülke gördü. Bu başarı Türk Polisinin aslında yetenek ve kabiliyetini göstermesi açısından da son derece önemlidir. İstanbul’da alınan çok sıkı tedbirler, başta hava alanlarımız olmak üzere sınır kapılarındaki çok sıkı kontroller nedeniyle DEAŞ’lı alçak kıskıvrak yakalandı. O alçak belki yeni kanlı eylemlerin planlarını yapıyordu, belki de ülkeden kaçmak için fırsat kolluyordu. Türk Polisinin üstün başarısı o alçağı engelledi. Hiç bir yere kıpırdayamadı. Günlerdir esir hayatı yaşadığı burnunu dahi çıkaramadığı evde paketlenerek emniyete götürüldü, bundan böyle sıkı bir şekilde sorgulanıp, yüce Türk Adaletinin önüne çıkartılacak ve hak ettiği en ağır cezayı da alacaktır. Günlerdir uyumayan gecesini gündüzüne katan çok titiz bir çalışma yürüten Emniyet Teşkilatımızın bu seçkin birimlerine helal olsun diyoruz. Ve Türk Polisi yakalayabileceğini bir kez daha bize ve bütün dünyaya gösterdi. Eskiden hatırlarım, böyle olaylar değil ama farklı olaylar karşısında şu sözleri söylerdik, “Olur böyle vakalar Türk Polisi yakalar.” Evet sokaklarda rahat gezmemizi sağlayan, evlerimizde ve iş yerlerimizde huzurla oturmamız ve güven duymamız için müthiş bir çalışma içerisinde olan; kimi sokakta, kimi nöbet başında, her an tetikte olan tüm polislerimizi de emniyet teşkilatımızın tüm değerli üyelerini de bu vesile ile bir kez daha candan ve yürekten kutluyoruz. Türk Polisi, Türk Emniyeti bizim her zaman gururumuzdur ve öyle olmaya da devam edecektir.

 

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.