DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Evet Diyene de Hayır Diyene de Saygı Duyulmalı

Evet Diyene de Hayır Diyene de Saygı Duyulmalı

Büyük Birlik Partisi Kocaeli İl Başkanı Nihat Yıldız basın açıklaması yaparak “EVET diyene de HAYIR diyene de saygı duyulması gerekir.”  demokrasinin gereği de budur dedi.

Her şeyden önce Hayırcılar, Evetçiler diye kamplaştırmamak gerekir eğer bu bir demokratikleşme  ise bu bir demokratik yarış ise herkesin görüşüne, fikrine, düşüncesine saygı duyulması lazım. Evet veya Hayır demenin içeriğine bakmak lazım. Evet diyenler Ülkemizin daha iyi bir yere geleceğine inanıyorlar, Hayır diyenler de daha demokratik bir Ülke için hayır dediklerine inanıyorlar hatta mevcut anayasayı ve değişecek maddeleri yeterli bulmayanların da görüşlerine saygı duyup demokratik tercihlerin özgürce dile getirileceği ortam oluşturmak gerekir. Daha fazla mutabakatın sağlanacağı daha geniş kapsamlı bir Anayasa değişikliğine gidilmelidir.

Referandumun demokratik ve bayram havasında birlik ve beraberliğimize zarar verdirmeden gerçekleşmesi en büyük temennimizdir. Sonucu ne olursa olsun saygı ile karşılanmalıdır.  Gerilimlerden, kamplaşmalardan ve ötekileştirmelerden uzak bir süreç yaşanmalı.

Vatandaşlarımız Hayır yada Evet dedikleri için tenkit edilmemeli sanki bir tarafmış gibi gösterilmemelidir. Milletimizin vereceği kararının herkesin başının üstünde yerinin olması gerekir. En nihai karar Milletimizin  sandıkta vereceği karardır.

nihat (1)

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.