DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Fatih Akyel: “Kamp çok iyi geçti”

Fatih Akyel: “Kamp çok iyi geçti”

Zonguldak Kömürspor maçının hazırlıklarına başlayan Kocaeli Birlikspor’da teknik direktör Fatih Akyel başarılı geçen kamp dönemini ve oyuncularını değerlendirdi. Akyel, “Beklediğimin üzerinde, çok iyi kamp dönemi geçirdik. Kamptan istediğimiz sonuçları aldık” dedi

TAKIM TOP BAŞI YAPTI

Yoğun kamp dönemini geride bırakan Kocaeli Birlikspor’da 18.haftanın çalışmaları önceki gün (pazartesi) gerçekleştirilen antrenmanla başladı. Teknik direktör Fatih Akyel idaresinde toplanan takım sahada yenileme antrenmanı yaptı. Kaleciler ise halı sahada takımdan ayrı çalıştı. Antrenmanın ardından 2 haftalık devre arası kampını, oyuncuların performanslarını ve 18.hafta müsabakasını değerlendiren teknik direktör Fatih Akyel takımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi, hafta sonu kazanıp devreye iyi başlamak istediklerini belirtti.

 KAMP ÇOK GÜZEL GEÇTİ

 Kamp dönemini ve oyuncuların performanslarını değerlendiren teknik direktör Fatih Akyel, “14 günlük kampımızı hava şartları nedeniyle orada mahsur kalmamak için bir gün erken bitirdik. Güzel bir kamp geçti. İyi çalıştık. Sıkı antrenmanlar yaptık. Takımda herkes fizik kapasite olarak gayet iyi duruma geldi. 3 tane hazırlık maçı yaptık. Ortam, kaldığımız yer ve sahalar güzeldi. Futbolcularımız da kampa hemen uyum sağladı. Zaman zaman ufak tefek sakatlıklar ve bu yüzden 1-2 gün dinlendirdiğimiz oyuncularımız oldu. Onun dışında aksaklık yaşamadık. Şuan için sakat oyuncumuz yok. Tüm oyuncularımız hazır” dedi.

YOLLARIMIZI AYIRDIKİki oyuncumuzla yolların ayrıldığını belirten teknik patron, “2 oyuncumuzla yollarımızı ayırdık. Emre Öztürk ve Raif Demir. Raif iyi bir oyuncu. Ama kendisi kafa olarak burada olmadığını, yeni nişanlandığını, İnegöl çocuğu olduğunu ve orada olmak istediğini söyledi. Biz de kafa olarak burada olmadığında hemfikirdik. Antrenman ve maçlara da baktığımızda iyi kamp dönemi geçirmedi ve bize faydalı olmayacağını düşündük. Karşılıklı olarak anlaşarak yollarımızı ayırdık. Emre Öztürk ile yollarımızı ayırmaya da 15 gün öncesinde karar verdik. Kendisine de orada tebliğ ettik” şeklinde konuştu.

 ALT YAPIDAN GELENLER

 Alt yapıdan çıkarılan iki genç oyuncunun kamp performansını yorumlayan Akyel, “giden oyuncularımıza karşılık alt yapıdan 2 genç oyuncumuz geldi. Berat ve Melih. Kamp dönemi boyunca onlardan da çok memnun kaldık. Takıma hemen uyum sağladılar, ağabeyleriyle kolay anlaştılar. Yaşları küçük, ilerde çok iyi oyuncu olacaklar, bu kulübe çok katkı sağlayacak, tecrübe kazandıktan sonra iyi yerlere gelecekler. 12-13 günlük performanslarına bakarak ‘Kesin oynatacağız’ diyemem ama sezon içinde antrenmanlardaki durumlarına bakarak zaman zaman kullanabiliriz.

İKİSİ DE 2.LİG DÜZEYİNDE

Aldığımız bu iki oyuncumuz 2. lig B kategorisinde oynayacak kapasitedeler. Tabi tecrübesizler. Deneyim kazandıkça iyi yere gelecekler. Yavaş yavaş takıma monte etmeye çalışıyoruz. İyi olan, yetenekli olan bütün oyuncuları kadromuza alıp profesyonel oyuncularımızla kaynaştırmak, tecrübe kazandırıp hazır hale getirmek istiyoruz. Ülkemizde ciddi manada alt yapı sorunu var ve mali konular oldukça önemli. Transferler kulüpler için büyük paralar. Geldiğimizden beri alt yapının üzerinde duruyoruz. Kulüp olarak bu noktada şanslıyız. İyi çalışan alt yapımız ve yetenekli oyuncularımız var” dedi.

 İLETİŞİM ÇOK GÜÇLENDİ

Kampta tüm oyuncuları tek tek izlediklerini belirten teknik patron, “Kampta her oyuncumuzu teker teker gözlem altına aldık ve her biri için ayrı ayrı rapor tuttuk. Hepsi yaptığımız antrenmanlara katıldı ve bizden iyi not aldılar. Oyuncu ayırmak istemiyorum ama hepsi iyiydi. Çok özveriliydiler. Antrenmandan ziyade orada oyuncularımızın kaynaşması da önemliydi. Bazı eksiklerimiz vardı, oyuncuların arasında da ufak tefek iletişim sorunu görüyordum. Bu açıdan da çok verimli oldu, iletişim çok daha kuvvetlendi. Kampta bu açıdan da istediğimiz sonuçları aldık” ifadelerini kullandı.

BEKLEDİĞİMİN ÜSTÜNDE

Kamp sürecinde ve yapılan testte beklediklerinin üstünde performans sergileyen oyuncular olduğunu ve tüm oyuncuların da başarılı kamp geçirdiğinin altını çizen Akyel, “Beklemediğimiz şekilde testi tamamlayan oyuncularımız oldu. Mesela Fatih Kıran; uzun süre sakatlığından dolayı oynayamadı ama testi çok iyi çıkardı. Alp Ergin; ilk yarı çok fazla forma bulamadı ama test sonucuna baktığımızda beklediğimizin üstündeydi. Alp bizim yeni transferimiz oldu. Ufak tefek sivrilen oyuncularımız oldu.

 ARALARDA YENİLEYECEĞİZ

 Oyuncularımız ligin ikinci devresinde bize ne verebilir, ne kadar koşabilir bunu testte gördük. 7.haftada geldik. Sonrasında oyuncuların performans artırımı ciddi şekilde görülüyor. Sezon başında test yapılmamış. Sezon başıyla mukayese edemedik. 13 günlük sürede kondisyon mu yükleyeceksiniz, maç mı yapacaksınız, test mi yapacaksınız. Çok daha fazla yüklenemezdik. O nedenle testi tekrarlayamadık. Ama maç aralarında uygun dönemlerde de alabildiğimiz kadar testlerle veriler alacağız” ifadelerini kullandı.

 TRANSFER İÇİN NE DEDİ?

 Transfer yasağının da kalkmasını beklediklerini belirten teknik direktör Fatih Akyel, “Başkanımızla ve yönetimle konuştuğumuzda transferin açılacağını söylediler. Ona göre planlama yaptık. 2 tane oyuncu gönderip 4 tane almayı planlıyoruz. İyi bir ekibiz ama takviye şart. Zaman zaman oyuncu sakatlandığında ya da cezalı duruma düştüğünde yerine oynayacak oyuncuya ihtiyacımız var. Transfer açılırsa çok iyi olacak. Liderin hemen 1 puan gerisindeyiz. Ligin ikinci yarısında çok daha ağır zeminde oynayacağız. Sakatlık olması da muhtemel. Transferin açılmasını bekliyoruz. Açılmazsa da elimizdeki kadromuzla en iyiyi yapmaya çalışacağız” sözlerini kaydetti.

AMACIMIZ KAZANMAK

Pazar günü saat 13:30’da kendi sahamızda oynayacağımız Zonguldak Kömürspor karşılaşmasının hazırlıklarına başlayan teknik direktör Akyel, rakibimizi de değerlendirdi. Akyel, “İlk maç 1-0 bitti. İstenmeyen ancak futbolda gördüğümüz hadiseler de yaşanmış. Fakat bizim kimseye karşı önyargımız yok. Amacımız oynadığımız maçı kazanmak. Biz yukarılara oynuyoruz. Oyuncularıma da bunu aşılıyorum. Her hafta olduğu gibi çıkıp oyunumuzu oynayacağız” dedi.

ONUR GARİP CEZALI

İkinci devrenin ilk maçında eksik oyuncu durumuna da değinen Akyel, “En önemli oyuncularımızdan Onur Garip sarı kart cezalısı olacak. O bölgede oynayacak Aydın var, Gürkan var. Haftanın başındayız. Oyuncuların antrenman performansına bakıyoruz. Hastalanan, sakatlanan, cezalı duruma düşen oluyor. Oyuncu durumumuza ve rakibimize göre oyun formatımızı belirliyoruz. Rakibimiz de iyi, fena takım değil. Ama inşallah kazanan biz oluruz. Yolumuz uzun. Elimizden geleni yapacağız” sözlerini kaydetti.

germe isinma kaleci-calismasi kalecilerimiz kosu pict0069 pict0087 takim fatih-akyel

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.