DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

GÖLCÜK KENT MEYDANLARI BEĞENİ TOPLUYOR

GÖLCÜK KENT MEYDANLARI BEĞENİ TOPLUYOR

Gölcük Belediyesi Projeleri kapsamında Tarih Koridorunun da içinde yer alan, yakın zaman önce yapımına başlanmış Yukarı Değirmendere Kent Meydanı, Saraylı Kent Meydanı ve İhsaniye Kent Meydanı bitirilerek yeni görünümüyle vatandaşların beğenisine sunuldu.

YUKARI DEĞİRMENDERE KENT MEYDANI

Yapılan düzenleme çalışmaları kapsamında Elektrik, Telefon ve Mobese hatlarının yer altına alınması ile alanda kablolar görülmezken meydana estetik bir görünüm kazandırılmış oldu. Yukarı Değirmendere’de belediyeye ait olan mevcut muhtarlık binasının hem eski olması hem de deprem görmesinden ötürü, muhtarlığın ve vatandaşların istekleri doğrultusunda yıkım çalışmaları tamamlanarak, yerine Yukarı Değirmendere Mahalle Konağı yapılmıştı.

Yukarı Değirmendere Kent Meydanı ve Çevre Projesiyle, sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılacağı mekanlar, vatandaşların vakit geçirebilecekleri fiziki alanlar ile çevre düzenlemelerinin de bitirilerek mimariye uygun, Gölcük’ün önemli bir değeri haline getirildi. Kent meydanı ve çevre düzenlemesi çalışmalarında Tarihi Hamamın etrafı yeniden restore edilip, çocukların oynaması için oyun alanı ve bazı etkinliklerin yapılacağı Amfi sahne de yer alıyor.

SARAYLI KENT MEYDANI

Saraylıya yapılan Kent Meydanı projesi yolların yeniden düzenlenmesi, çeşme, durak ve bankların yapılmasıyla vatandaşların hizmetine sunuldu.

Yapılan tüm bu çalışmalar ile birlikte Saraylının sahip olduğu tarihi değerler gün yüzüne çıkarılmakla birlikte, zaten marka olan saraylı köyü daha fazla tanınanarak yurtiçi ve yurt dışından gelecek konuklar için de güzel bir dinlenme yeri haline gelecek. Vatandaşlar, bitirilip hizmete açılan ve Saraylıya canlılık kazandıran meydanın gerek çevre düzenlemesi, gerekse yapılan diğer çalışmalar neticesinde önemli bir cazibe merkezi haline getirilmesinden oldukça memnun olduklarını da belirtmeyi ihmal etmediler.

İHSANİYE KENT MEYDANI

Gölcük Belediyesi’nin Projelerinden İhsaniye merkeze yapılan Kent Meydanının altına 50 kadar aracın ihtiyacını karşılayacak otopark yapıldı. Ayrıca Kent Meydanının belli yerlerine banklar yapılarak, bu sayede vatandaşlar için dinlenme yerleri oluşmuş oldu. İhsaniye’ye yapılan Kent Meydanı köylere giden yolların merkezi konumunda. Bu sayede yapılan Meydan Projesi ile ticaretin gelişmesi sağlandı.

saraylı kent meydanı2 12312 23123 ihsaniye kent meydanı ihsaniye kent meydanı2 saraylı kent meydanı

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.