DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

İMO Kocaeli Otopark Yönetmeliği Konulu seminer düzenledi

İMO Kocaeli Otopark Yönetmeliği Konulu seminer düzenledi
15.01.2017
909
A+
A-

İMO Kocaeli Otopark Yönetmeliği Konulu seminer düzenledi

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi’nin organize ettiği Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi’nin de katkı sağladığı Otopark Yönetmeliği ve Yeni İmar Düzenlemeleri konulu seminer düzenlendi.

Seminere katılım oldukça yoğun oldu

Geçtiğimiz Cumartesi Günü Luxor Garden Hotel’de gerçekleşen seminerde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Osman Günler ve İmar İşleri Şube Müdürü Mustafa Gökhan Baykan konuşmacı olarak katıldı. Seminere İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Tolga Ok, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Mimarlar Odası Kocaeli Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Yalçın, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda mimar-mühendis katıldı.

Özak, “2023 yılında Kocaeli’ndeki araç sayısının 600 bine ulaşması bekleniyor”

Toplantıda Otopark Yönetmeliği ile ilgili maddeleri açıklayan bir sunum yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli’nin coğrafi yüz ölçümünün küçük olmasına dikkat çekti. Otopark sorunun ciddi bir sorun olduğunu vurguladı. Özak, “2005 yılında 150 bin olan araç sayısı 2016 yılına geldiğimizde 355 bin olmuş, nüfus ise 1 milyon 780 bine ulaşmış durumda. Bu süre zarfında araç sayısında yüzde 120 artış gerçekleşirken nüfustaki artış yüzde 35 oranında gerçekleşmiştir. 2023 yılında Kocaeli’ndeki araç sayısının 600 bine ulaşması bekleniyor. Bu durumda bu imar değişikliği yapılmamış olsaydı Kocaeli’nin tüm sokakları araçlardan kilitlenecekti” dedi.

Ok, “Uygulamadaki sorunları açık açık ortaya koyup, bu sorunların çözümü noktasında birlikte çalışmalıyız”

Toplantıda ayrıca bir konuşmada yapan İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Tolga Ok, katılımcılara; “Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Zekeriya Özak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Osman Günler ve İmar İşleri Şube Müdürü Mustafa Gökhan Baykan’ı işin uzmanı olarak onların değerli fikirlerini almak ve sizleri aydınlatmak adına bir araya getirdik. Büyükşehir’den çıkan tüm yönetmeliklerle ilgili olarak bir bütünlük sağlamalıyız. Uygulamadaki sorunları açık açık ortaya koyup, bu sorunların çözümü noktasında birlikte çalışmalıyız.” İfadelerini kullandı.
Ok ayrıda başta Zekeriya Özak, Osman Günler, Mustafa Gökhan Baykan ve seminere katılım gösteren tüm mimar ve mühendislere teşekkür etti. Seminer daha sonra soru cevap şeklinde devam etti.

otopark yîn. resim 2 otopark yîn. resim 3

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.