DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

İstanbul’daki hain saldırı Gölcük’te şiddetle kınandı TÜRKİYE BU GİRDAPTAN ÇIKACAK

İstanbul’daki hain saldırı Gölcük’te şiddetle kınandı  TÜRKİYE BU GİRDAPTAN ÇIKACAK

İstanbul’daki hain saldırı Gölcük’te şiddetle kınandı

TÜRKİYE BU GİRDAPTAN ÇIKACAK

İstanbul’un gözde eğlence mekanlarından Ortaköy’deki Reina’ya saat 01.15 sıralarında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 16’sı yabancı uyruklu 39 kişi hayatını kaybetti, 4’ü ağır 65 kişi de yaralandı. Yaklaşık 700 kişinin bulunduğu kulübü kana bulayan terörist kaçtı. Yeni yılı kana bulayan bu saldırı sonrasında tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de sert tepkiler geldi. İlçemizin siyasi parti başkanları yapılan menfur saldırıyı kınadıklarını ifade ederken, vatandaşların saldırılar karşısında birlik ve beraberliklerini korumaları gerektiği bir kez daha vurgulandı.

Alp, “Güçlü Türkiye istemiyorlar”

AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, yaşanılan saldırıya tepki gösterdi ve terör saldırıları nereden gelirse gelsin lanetlediklerini belirtti. Başkan Alp, yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “İnsanları karşı karşıya getirmenin yolunu arıyorlar. Saldırıların tek amacı büyük ve güçlü Türkiye’den rahatsız olmalarıdır. Olaylara bakarsak ülkemizde mezhepsel bir çatışma çıkartamadılar. Halkımız her türlü provokasyona karşı bilinçle hareket etti. Bu süreçte yaşanılan olaylar karşısında Türk Milleti birlik ve beraberliğini korumalıdır. Saldırılarla, Rus Büyükelçisini öldürmekle, Darbe girişiminde bulunmakla ülkemizi karanlık noktalara götürmek isteyenler şunu iyi bilmeliler ki bizler birlik ve beraberliğimizle büyük Türkiye’nin temellerini attık. Bizi ayırmak, bölmek isteyenler 15 Temmuz’da en güzel cevabı aldı. Aziz Milletimiz bu olaylar karşısında soğukkanlı olmalılar. Dış ve iç mihrakların hain planlarına karşı dikkatli olunmalı. Yeni yılın ilk saatlerinde yapılan bu hain saldırıyı kınıyor, hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı olan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

İşeri, “Türkiye’nin tek gündemi terör ve mücadele olmalıdır”

Cumhuriyet Halk Partisi Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, yaptığı açıklamada şu sözleri söyledi: “Gerçekten Türkiye’de sözün bittiği yerdeyiz. Ülkemiz ne yazık ki korkunç terör örgütleri yuvası haline geldi. Suriye’yi, Afganistan’ı, Ortadoğu’nun terörle başı belada olan ülkelerini bile geçer hale geldik. Bu çok vahim bir durum. Şu anda Türkiye’nin tek gündemi terör ve mücadele olmalı. Gündem sadece başkanlık sistemi ve anayasa olmamalı. Türkiye emperyalist güçler tarafından mezhepsel bir felakete sürüklenmek isteniyor. Acımız gerçekten çok büyük. Artık bu ülkenin terör ülkesi olarak adlandırılması beni çok üzüyor. Bizler terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Türkiye’nin gündemi ne başkanlık ne de anayasa olmalı. Tek gündem terör olmalıdır. Yaşanan hain saldırıda hayatını kaybeden 39 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum.”

Çakır, “Şunu herkes iyi bilsin Türkiye bu girdaptan çıkacak”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gölcük İlçe Başkanı Bilal Çakır, İstanbul’da bir eğlence merkezinde eğlenen vatandaşlara karşı yapılan saldırı hakkında, “Öncelikle yeni yılın ilk saatlerinde yaşadığımız bu menfur saldırıyı kınıyor, lanetliyorum. 2016 yılı ne yazık ki canımızı çok acıtan bir sene oldu. 2017 yılına büyük ümitlerle girelim derken yaşadığımız saldırı bizleri çok üzdü. Bizler birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Siyasi görüşlerimizi bir tarafa bırakıp, terör konusunda güçlü durmak zorundayız. Yapılan bu haince eylemler bizi korkutmaya çalışmak istemelerindendir. Şunu herkes iyi bilsin Türkiye bu girdaptan çıkacak. Bu hain saldırıyı nefretle kınıyorum. Bu türlü olaylardan çok rahatsız oluyorum. Şu anda ne yazık ki İstiklal Savaşı’ndan daha zorlu şartlardayız. Bizler bu süreçte birlik ve beraberliğimizi korumazsak o zaman korkmalıyız. Biliyorsunuz ki bu ülkede bölge milliyetçiliği yapanlar, o bölgede oyunlarının tutmadığını kendileri gördü. Her şey 15 Temmuz’un devamı. İç ve Dış düşmanlar 15 Temmuz’un hıncını almaya çalışıyorlar ama isteklerine kavuşamayacaklar” dedi.

Başkan Çakır, son olarak Türk halkının yeni yılını kutlarken, yaşanılan bu kötü olayların bir an önce bitmesi temennisinde bulunduğunu ifade etti.

bilal-aakcr odris-alp osmet-oueri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.