DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

İSU ÇALIŞANLARINA MESLEKİ EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLENDİ

İSU ÇALIŞANLARINA MESLEKİ EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLENDİ

İSU Genel Müdürlüğü, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşler de çalışan personele yönelik Mesleki Eğitim Programı düzenledi. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı olarak sertifikalandırılacak programa, çeşitli branşlarda çalışan 298 personel katılacak.

Kocaeli genelinde sağlıklı içmesuyu temini ile atıksuların uzaklaştırılması ve arıtma tesisleri hizmeti veren İSU Genel Müdürlüğü, 750 bine varan abonesine de çağdaş ve modern işletmecilik hizmetleri sunuyor. Bu hizmetleri 2000’e varan personeli ile sunan Kurum, bu personelin iş sağlığı ve güvenliği ile teknoloji alanındaki gelişmelerini sağlamak için de belirli periyotlar halinde eğitim programları düzenliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun 17. Maddesi ve ilgili yönetmelikleri ile çalışanlarda mesleki eğitim alma zorunluluğu getirildi. Bünyesinde on beş bin kilometre uzunluğunda içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu şebekesi ile 14 adet içmesuyu ve 21 adet atıksu arıtma tesisi işleten İSU Genel Müdürlüğü de, kanal ve şebeke bakım, arıtma tesisi ve kuka-vidanjör,ambar, içmesuyu arıtma tesisi ile içmesuyu kalite kontrol gibi tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışan personel için Mesleki Eğitim programı düzenledi.

Kurumun toplantı salonunda, konunun uzmanları tarafından verilen eğitimden, toplam 298 personel yararlanacak. 12 grup olarak uygulanacak eğitimde, katılanlar toplam 16 saat eğitim görecek. Mesleki Eğitimin sonunda katılan personele, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. Eğitim programı, 15 Şubat tarihine kadar devam edecek.

İSU-MESLEK2 İSU-MESLEK3 İSU-MESLEK4 İSU-MESLEK1

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.