DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KÖTÜ ÇOK KÖTÜ – CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’I ANLAMAYANLAR

01.01.2017
1.185
A+
A-

KÖTÜ ÇOK KÖTÜ – CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’I ANLAMAYANLAR

Diledik ki 2017 ülkemiz ve insanlık için güzel günlerin başlangıcı olsun. Bu temennilerde bulunduğumuz sıralarda saatler 31 Aralık Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan 00.00 sularıydı. Her sene yaptığımız gibi evde çoluk çocuk oturduk, sohbet ettik, birlikte yemek yedik, televizyonlarda hem haberleri hem de diğer programları izledik, ki ben biraz daha televizyona bakayım dedim. Yarı uykulu yarı uyanık bir halde izlediğim haber kanalından ekranlara vahim hadise düştü. İçim darlandı, sanki boğuluyor gibi oldum. 2017 hem de daha yeni merhaba derken, kabusa dönüşmüştü. Ve ne yazık ki bu alçak saldırı yine Türkiye’de oldu. Üstüne üstlük İstanbul gibi dünyanın en büyük ve en güzel şehirlerinden birinde meydana geldi. Kötü çok kötü. Bir alçak Türkiye’nin en ünlü gece kulüplerinden birine giriyor, önce kapıdaki polis memurunu şehit ediyor, ardından bir sivil vatandaşı öldürüyor, sonrada kulübün içine dalarak yaylım ateşiyle onlarca canı alıyor. Bu nasıl bir gözü dönmüşlük, nasıl bir gaddarlık ve nasıl bir ahlaksızlıktır, kelimelerde sözlerde kifayet etmez ve bu alçak oradan kaçabiliyor. Kötü çok ama çok kötü. Amaç belli, 2017’de de Türkiye’yi kaosa sürüklemek için elimizden gelen her türlü alçaklığı yapacağız mesajı, bir başka hadise de yılbaşı gecesinde ve eğlence merkezini hedef alarak Türkiye’nin yaşam tarzı konusunda bir ayrışma ortaya koymak. Ama biz bu topraklarda yüz yıllardır farklı kültürlerimiz ve inançlarımızla birlikte dostça ve kardeşçe yaşıyoruz. Böyle yaşamaya da devam edeceğiz.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’I ANLAMAYANLAR

Kimsenin yaşam tarzı kimseyi ilgilendirmez. Bu İslam içinde böyledir. En güzel örneğini İstanbul’un fethinden sonra Fatih Sultan Mehmet Han vermiştir. Devlete sadık kaldıkları sürece, kanun ve kurallara uydukları sürece, İstanbul’da yaşayan herkesin inançlarında hür olduğunu özellikle ifade etmiş, bunun teminatı olarak ta kendisini göstermiştir. İşte Sayın Cumhurbaşkanı hain FETÖ kalkışması sonrasında doğru bir hareketle Yenikapı ruhunu ortaya koydu. Çünkü o hain kalkışmaya millet topyekûn tepki vermiş, silahlı kuvvetlerin vatan ve milletini seven kahraman askerleri de o hainliğin püskürtülmesinde birinci derecede etkili olmuştu. Ancak inançlar üzerinden farklılıklar yaratarak millet arasında ayrışmaya neden olabilecek söylemlerin milletin gözünün içine baka baka ifade etmek aslında Sayın Cumhurbaşkanının söylediklerini iyi anlamamak demektir. Mesela ben hayatımın hiç bir döneminde yılbaşını bir eğlence merkezinde geçirmedim. Bir başkası geçirebilir. Yeni yıla farklı bir mekanda dostlarıyla birlikte eğlenerek girebilir. Bana ne? Herkes yaşantısında ve hareketlerinde özgür değil mi? Yüce dinimiz de aynen böyle söylemiyor mu? O halde aklı sıra hayat tarzlarına müdahale etmek dini bir vecibe olmadığına göre sana ne? Cumhurbaşkanı Erdoğan FETÖ hadisesinde acı bir gerçeği kendi adına ortaya koymuş ve yalnız bırakıldım demişti. Bu gerçekten hem düşündürücü hem de üzücü. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanı Profesör Doktor Mehmet Görmez de tam zamanında ve yerinde bir açıklama yaparak, “Terör terördür, mağbete saldırmakla eğlence yerine saldırmak aynıdır” dedi. Doğru da söyledi, böylece bu işi kaşımaya çalışan kerameti kendinden menkul şeyhlere de tokat gibi bir cevap vermiş oldu. Ve yine dönelim Sayın Cumhurbaşkanına bir süredir sürekli olarak İstiklal Mücadelesi verdiğimizi söylüyor. Üzerine basa basa vurgu yapıyor ve Sayın Cumhurbaşkanı aslında karşı karşıya kaldığımız o büyük tehdidi vatandaşa en uygun dille ve en çarpıcı sözlerle anlatmaya çalışıyor. Bizim bu konuda yapmamız gereken tek şeyse, birbirimizi incitmeden, yaşam tarzlarımızı kaşımadan, zenginliğimizi birlikte oluşturduğumuz bu ülkede daha ileriye taşıma fikirleriyle donatarak, bu sıkıntılardan nasıl kurtuluruzun hesabını yapmak, kucaklaşmak. Başka türlü ülkeyi kaosa sürüklemek isteyen hainlerle topyekûn mücadele etmemiz çok zor olur. Biz yetmiş dokuz milyon insan olarak, birbirimize bağlı yaşadığımız sürece o hainler de ne kadar alçaklık yaparlarsa yapsınlar sonunda mutlaka diz çökeceklerdir. Tarih boyunca en zor günlerde gösterdiğimiz kararlılıkla bunu başarabilen yüce bir milletiz. Gerçekten çok büyük bir devlet ve millet olduğumuz için emperyalist güçlerin de huzursuzluk kaynağı oluyoruz. O kaynağı kurutarak hatta o kaynakta o emperyalistleri boğarak bütünlüğümüzü devam ettirmemizin tek yolu da birlik ve beraberliğimizden geçiyor.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
26 Şubat 2024
26 Temmuz 2022
23 Ekim 2019
2 Haziran 2017
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.