DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

OCAK AYI MECLİSİ TOPLANTISI YAPILDI

OCAK AYI MECLİSİ TOPLANTISI YAPILDI

2017 Yılının ilk Meclisi Toplantısı 3 Ocak Salı günü Altın Kemer Kültür Merkezinde düzenlendi.

5 Maddeden oluşan Meclis gündemi açılış – yoklama ve 6.12.2016 tarihli Aralık ayı meclis toplantısı tutanağının oya sunulması ile başladı. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın yaptığı açılış konuşmasında, ‘’2017 yılının ilk meclis toplantısında, önümüzdeki senenin memleketimize, insanlığa, hayırlar getirmesini, mutluluklar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum. 2016 senesi yaşadığımız coğrafyanın ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha bize anlattı. Bu coğrafya üzerinde emelleri olan insanların, neleri yapabileceğini, ne kadar çılgınlık boyutuna varan fiiliyatları bu ülkede gerçekleştirebileceğini hepimize gösterdi. Ve bu olaylar 2016’da bitti, kapandı, geçti gibi bir düşüncenin içine düşmekte mümkün değil, çünkü bu süreç devam edecek. Bu süreç bu topraklarda biz var olduğumuz sürece devam edecek. Çünkü dünyadaki tek gerçek savaşın Hakla batılın olduğu bir dünya düzeninde yaşıyoruz. Hak tarafında kalan bizlere karşı mücadele, bizlere karşı yok etme politikası her daim sürecektir. Önemli olan bizim diri olmamız, bizim beraber bu topraklar üzerinde kardeşçe yaşayabildiğimizi, geçmişte gösterdiğimiz gibi bundan sonrada gösterebilmemizdir. Maalesef 2017’nin ilk saatlerinde Türkiye’de dünyada yaşayan hiçbir insanın tasvip edemeyeceği büyük bir terör saldırı ile karşı karşıya kaldık. Bu terör saldırısı nereye yapılırsa yapılsın, bir terör saldırısıdır ve oradaki insanların kendi dünya anlayışlarına göre yaşadıkları bir ortamda çaresiz ve korkunç bir şekilde katledilmeleri hepimizi derinden üzdü. Allah’tan bir daha bu memlekette bunların yaşanmamasını diliyoruz ama bunların yaşanmaması için gerçekten bizim diri olmamız lazım, her türlü ortamda beraber olmamız lazım. Düşmanlarımızın bizimle dost olmasını bekleyemeyiz, asla da beklemeyeceğiz ama bizleri üzen içimizde dost gözüken, içimize sirayet etmiş,  düşmanlarımızdır. Sanatçı görünümdeki şarlatanların bu ülkede birilerinin taşeronluğunu yaptığını, Akademisyen kisvesi altından bu memlekete ihanet edildiğini, siyasetçi olarak gözüken ama bu millete hainlik yapan insanların, yani her türlü ortamda her şeyi görebiliyoruz. Ama bu devletin gerçek evlatları, bu milleti seven, bu milletin fertlerinin hepsini kucaklayan, hangi düşüncede olursa olsun hiç fark etmez, bunların üstesinden gelecektir. Hep beraber bunların üstesinden geleceğiz inşallah. 2017 senesinin birliğimizi, beraberliğimizi daha da arttıran, bizleri daha da bütünleştiren, bu topraklar üzerinde bundan sonraki nesillere bırakacağımız daha sağlam bir yapıda Devlet sistemi kurabileceğimiz bir yıl olmasını, Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.’’ Dedi.

KAPALI OYLAMA YAPILDI

5 maddeden oluşan Ocak Ayı Meclis toplantısının ilk maddesi, 5 kişilik denetim komisyon üyesi seçiminin gizli oylama ile yapılması oldu. Gizli oylama ile yapılan seçim 4 AK Parti ve 1 CHP’li meclis üyesinin seçilmesiyle sonuçlandı.

Denetim Komisyonuna seçilen meclis üyeleri:

Hasan Tural

Recep Özbakır

Ahmet Bilici

Ali Kocabıçak

Ali Kara

Diğer 4 Maddenin oylamaya sunulmasının ardından onaylanan maddelerden sonra bir sonraki meclis gündem tarihinin belirlenmesiyle son buldu.

HURDA MOTOR AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerinin aylardır üzerlerinde durduğu hurda motosiklet konusu Ocak Ayı meclis toplantısında son buldu. Karamürsel Belediye Başkan’ı İsmail Yıldırım’ın hurdaya ayrıldığı için Belediye Envanterleri içerisinde yer gözükmeyen motosikleti aylardır gündeme getiren, son olarak basın yoluyla bu işi takip ettiklerini beyan eden meclis üyelerine, motorun hurdaya ayrıldığı ile ilgili encümen kararını ve motorun kendisini meclis salonuna getirerek cevap verdi.Başkan Yıldırım, ‘Konu basına yansıtıldığı için böyle bir yola başvurdum. Bu şekilde cevap vermek ben de istemezdim. Fakat Kocaeli’ye örnek olacak bir yapıya sahip, dört siyasi partinin temsil edildiği, huzur ve uyum içerisinde çalışan bir meclis olan Karamürsel Belediye Meclisimizin ve onun değerli üyelerinin şahsımdan alamayacağı hiçbir cevap yokken, basın üzerinden bu konunun hesabını soruyoruz diye lanse edilmesi beni bu şekilde bir cevap vermeye itmiştir.Bizlerin hesabını veremeyeceğimiz hiçbir işimiz yoktur. Hatalı, eksik iş yapabiliriz, sehven oluşan yanlışlıklarımız olabilir. Fakat art niyetli hiçbir işin içinde bulunmayız. Ben siyaseti samimiyet üzerine inşaa etmiş biriyim. Sizlerden beklentim de samimi bir şekilde siyaset yapmamızdır. Hepimizin farklı siyasi fikir ve düşünceleri olabilir, ama bizler öncelikle Karamürselliyiz.Burada bulunan tüm meclis üyelerimiz bana rahatlıkla ulaşabilecek ve istediği konuda soru sorabilecek durumdadır. Böyle basit bir konunun gündemde tutulması, sanki art niyetli bir durum varmış gibi lanse edilmesi bizleri üzmüştür. Bizlerin denetim kurullarından beklentimiz tabi ki her işimizi denetlemeleri, bizlere yol gösterecek, bu işi şu şekilde yapabilirdiniz diye farklı öneriler getirecek, hatamız varsa bizi uyaracak çalışmalar yapmasıdır. dedi

img_4968 img_4975

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.