DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Öğrenmenin Yaşı Yok

Öğrenmenin Yaşı Yok

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın en büyük halk üniversitesi dediği İZMEK’te, her yaştan vatandaş hitap ediyor. Yılda ortalama 20 bin kişinin yararlandığı İZMEK’te açılan Trabzon hasır takı örücülüğü kursuna 79 yaşındaki Yakup Dönmez de katılıyor. İlerlemiş yaşına rağmen kurstaki azmi ve isteği herkes tarafından büyük taktir gören Yakup Korkmaz” vaktim bol olduğu için kendime meşgale ararken İZMEK’te böyle bir kurs olduğunu öğrendim. Hemen gelip kaydımı yaptırdım. İyi ki kursa katılmışım. Burada hem kendime bir meşgale bulmuş oldum, hem de yeni arkadaşlar dostlar ediniyorum. Bizlere bu imkanı sağlayan Belediye Başkanımıza ne kadar teşekkür etsem azdır” şeklinde konuştu.

Kursun öğretmenliğini yapan Bilge Demirkök’de “ haftanın 2 günü gerçekleştirdiğimiz kursa 80 kişi katılıyor. Yakup Amcamızın azmi ve becerisi ve öğrenme isteği bizi çok mutlu ediyor. Kuyumculuk sektörü için önemli olan Trabzon hasır örücülüğü metal kesme, taş mıhlaması, kazaziye örme, gümüş örme gibi konularda eğitim veriyoruz” şeklinde konuştu.

1 2

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.