DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

SEDAŞ ekipleri 7/24 teyakkuzda

SEDAŞ ekipleri 7/24 teyakkuzda
08.01.2017
941
A+
A-

SEDAŞ ekipleri 7/24 teyakkuzda

 

Meteorolojinin “Kar Alarmını” dikkate alan SEDAŞ, şebeke operasyon birimleri yanında tüm birimleri için ilan ettiği “Alarm Durumunu” kaldırmadan çalışmalarına devam ediyor. AFAD merkezleri ile işbirliğini de sürdürüyor. SEDAŞ enerji kesintisi olmaması ve dağıtım sisteminde olası enerji kesintilerine anında müdahale için gerekli önlemlerini aldı. SEDAŞ ekipleri 7/24 yaşanan olumsuz durumlara karşı teyakkuzda bekliyor. Yaşanan elektrik kesintilerinde ise ekipler hemen müdahale ederek, vatandaşların sıkıntılarını çözüme ulaştırıyor.

 

Vatandaşların sürekli elektrik ihtiyacının karşılanması, sanayi ve ticari faaliyetlerin de sürekliliğini sağlamak için göreve çağırdığı ekipleri ve araçları yanında, aldığı ek hizmetleriyle önlemlerini güçlendirdi. SCADA Kumanda merkezinden elektrik hatlarında ve trafo indirici merkezlerindeki enerjinin varlığı 24 saat gözetim altında tutuluyor. SEDAŞ’ın WFM (Mobil İş Gücü Projesi) ile oluşturduğu koordinasyon merkezinden de sahadaki şebeke operasyon çalışmaları izleniyor ve koordine ediliyor.

 

SEDAŞ tüm İşletme Bakım operasyon birimlerine, teyakkuzda olunması talimatını verdi. SEDAŞ kar alarmı nedeniyle hava koşullarının olağanüstü durumunu dikkate alarak bu sürede vardiyalı çalışan ekipleriyle, 7 gün 24 saat verdiği kesintisiz hizmet görevini, vatandaşların huzur içinde elektrik kullanımını sağlayabilmeleri için nöbetteki ekipleriyle ve yoğunlaştırarak aldığı önlemleriyle sürdürmeye devam ediyor. Yaşanan elektrik kesintilerinde ise ekipler derhal müdahale ederek, vatandaşların sıkıntı yaşamasını önlemeye çalışıyor.

 

SEDAŞ, görev alanı olan Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce İllerinde, şehir merkezlerinde ve İlçelerdeki Arıza Bakım ve Onarım hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi amacıyla ekiplerini, araç ve malzeme konusunda gerekli planlama ve organizasyonunu sağladı.

 

Kar alarmı sonrasında SEDAŞ’ta başta Şebeke Operasyon ekiplerini alarma geçirilirken tüm birimler gerekli desteği sağlamak üzere hazırlar. Olası enerji kesintilerine kısa sürede müdahale ve en kısa sürede enerji verilebilmesi konusunda, aksamaların olmaması hedeflenirken, nöbetçi sorumlular, nöbette kalacak görevli personel listeleri ve iş akışları alarm planıyla belirlendi. SEDAŞ Ambarlarında görev yapan personel de acil olarak ihtiyaç duyulabilecek trafo, direk, kablo, iletken, izolatör ve diğer tüm elektrik dağıtım kuvvetli akım malzemelerinin sağlanmasına destek olmak üzere çalışma düzeni içinde işbaşında tutulurken, takviye olarak göreve alınabilecek hizmet araçları da belirlendi. Dağıtım Varlıkları Grup Müdürlüğü de tüm ekipleri ile beklemede. SEDAŞ SCADA ve Çağrı merkezleri de operasyonları yönlendirmek için yedek ekiplerle güçlendirildi. SEDAŞ AFAD ile işbirliği yaparken, Valilik Kriz Masaları ile iletişim halinde oluyor ve TEDAŞ ile Enerji Bakanlığına da rapor veriyor.

 

ekipler-tam-kadro-7-gan-24-saat-hazcr kar-kcu-demeden-sahadalar

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.