DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

“SEDAŞ’IN EPDK ONAYLI AR-GE PROJESİ İLGİ İLE KARŞILANDI”

“SEDAŞ’IN EPDK ONAYLI AR-GE PROJESİ İLGİ İLE KARŞILANDI”

SEDAŞ’a Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü’nden teşekkür

SEDAŞ’a Proje lansmanında (AİBÜ) Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hayri Coşkun teşekkür ederek, “SEDAŞ örnek çalışmalara imza atıyor” dedi.

REKTÖRDEN SEDAŞ’A TEŞEKKÜR

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ’ın) EPDK onaylı “Termal kameralı multikopterlerle arıza tespiti” AR-GE Projesi lansmanında (AİBÜ) Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hayri Coşkun, “SEDAŞ’ı bölgesindeki üniversitelerle işbirliği yapması ve bu konuda örnek bir şirket olması nedeniyle tebrik ediyorum. Üniversitemizden bir öğrencimiz ve akademisyenlerimizle SEDAŞ’ın  proje çalışmasını gerçekleştirmesinden mutluluk ve onur duyduk. Sanayi ile Üniversite işbirliğinin gerçekleştiği bu tür AR-GE projelerinin ülkemizde artarak devam etmesini diliyoruz.” dedi.

 PROJE FİKRİ YARIŞMA BİRİNCİSİ

 SEDAŞ yöneticileri ve akademisyenlerin alkışları ile sahneye alınan Volkan Ulutaş’ta konuşmasında bu yıl AİBÜ’den Elektrik Mühendisi olarak mezun olduğunu ve son sınıfta hazırladığı bu projenin SEDAŞ’ın Proje Fikri yarışmasında başarılı bulunması ve sonrasında da AR-GE projesine dönüşmesinden duyduğu mutluluğu ifade ederken, “SEDAŞ’ın Proje fikri Yarışması ile üniversitelerle işbirliği yapmasını çok değerli buluyorum. Projemin SEDAŞ’ın AR-GE projesi olarak değerlendirilmesinden, EPDK tarafından onaylanması ve uygulamaya dönük çalışmaların yapılması ile ve elektrik dağıtım sektöründeki süreçlere katkı sağlayacak olmasından dolayı büyük bir onur ve mutluluk duyuyor, SEDAŞ’a da teşekkür ediyorum” dedi.

 SEDAŞ’TAN EPDK, PROJE EKİBİ VE AKADEMİSYENLERE TEŞEKKÜR

 SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, SEDAŞ’ın AR-GE projesinin büyük bir ilgi ile karşılandığını belirtirken, “Geliştirilecek prototip dronların elektik dağıtım şirketlerinde enerji adamlarının vaz geçilmez iş araçlarından biri olacağını düşünüyoruz.” dedi. Güven “2017-2020 yılları arasında AR-GE için 8 milyon lira harcama yapmayı planlıyoruz. Bu proje bir üniversite öğrencisi kardeşimizin SEDAŞ’ın Proje Fikri yarışmasında 1. olan projedir. Genç arkadaşımız Volkan Ulutaş’ın hayaliyle start verdiğimiz projede şimdi SEDAŞ ekipleri multikopteri elektrik arıza tespitine uygun hale getirecekler. Havai hatlı elektrik şebekelerinde arızanın nerede olduğu tespit edilirken dron teknolojisinden yararlanılacak. Termal kameralı dronlar, şebekenin ulaşılması zor, vadi, tepe, yamaç benzeri ya da orman içinde kar kaplı arazide gidilemeyen noktalarına rahatlıkla ulaşılmasını ve arıza tespitinin kolaylıkla yapılmasını, sağlayacaklar. SEDAŞ AR-GE projesinin başarıyla tamamlanmasıyla birlikte, özellikleri geliştirilmiş teknolojik cihazın, şebeke operasyon süreçlerine kolaylık ve hız kazandırması, elektrik dağıtım sektöründe hedeflenen amaçlar için rahatlıkla kullanılması sağlanacak. Elektrik kesintilerine yol açan ve kar yağışında iletkenlerde meydana gelen “buz yükü” olarak adlandırılan ve iletkenlerin çevresinde oluşan buzlanmayla meydana gelen buz kütlelerinin çözülmesi için solüsyon püskürtme teknolojisi kullanılması da hedefleniyor. Üniversitelerle işbirliği çalışmalarımız sürecektir. EPDK ve Proje ekibine ve üniversitelerimizden işbirliği çalışmalarımıza destek veren tüm akademisyenlerimize de ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.

6 Proje grubu ve SEDAŞ Yöneticileri ile Akademisyenler Dron-Multikopter 1 Alkışlar Proje Fikri sahibi Volkan Ulutaş'a 2 Üniversitelerle isbirligini onemsiyoruz_ Bekir Sami Guven 3 SEDAŞ Multikopter Projesini Tanıttı 4 Volkan Ulutaş SEDAŞ'a tesekkur etti 5 BAİBÜ Rektörü Üniversite-SEDAŞ isbirlgine tesekkur etti

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.