DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

TÜED Gölcük Şubesi Başkaı Ali Osman Kılıç, EV PROJESİNİN ÇÖZÜME KAVUŞMASINI İSTİYORUZ

TÜED Gölcük Şubesi Başkaı Ali Osman Kılıç,  EV PROJESİNİN ÇÖZÜME KAVUŞMASINI İSTİYORUZ
08.01.2017
1.224
A+
A-

TÜED Gölcük Şubesi Başkaı Ali Osman Kılıç,

EV PROJESİNİN ÇÖZÜME KAVUŞMASINI İSTİYORUZ

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç, 2000 sonrası emeklilerin intibak beklediğini ifade etti. Başkan Kılıç, ayrıca emeklilerin evlerini dört gözle beklediğini, Gölcük’te müracaatların sayısının yaklaşık 1900’ü bulduğunu ifade etti.

Kılıç, “2000 öncesi hizmeti olan sigortalıların emekli aylıkları, karma sisteme göre hesaplanması hak kayıplarına yol açıyor”

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç, emeklilerin büyük beklenti içinde oldukları emeklilerin intibak beklediğini belirtti. Başkan Kılıç, yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “Sosyal Güvenlik Sisteminde norm ve standart birliğinin oluşturulamaması, emekli aylıklarında farklılıklara eden oluyor. 2000 öncesi hizmeti olan sigortalıların emekli aylıkları, karma sisteme göre hesaplanması hak kayıplarına yol açıyor. Çalışılan dönemlerdeki kanun hükümlerine göre aylıkların kısmi olarak hesaplanması, eşitliği bozan bir uygulamaya dönüşmüştür. Çalışılan dönemle için tek bir kriter getirilmeli, prim kazançları ve prim ödeme gün sayıları aynı olanlara eşit aylık bağlanması yoluna gidilmelidir. 2000 öncesi dönemde emekli olanlara uygulana 6283 sayılı İntibak Kanunu, 2000 sonrasında emekli olanlara da uygulanmalıdır” dedi.

“Ev projesi hakkında bilgilendirme yapılmasını istiyoruz”

Başkan Kılıç, emekliler için önemli bir proje olan TOKİ ev projeler hakkında şu sözleri dile getirdi: “Emeklilere yönelik gerçekleştirilmek istenen evi olmayan emeklilere ev projesinin bir an önce hayata geçmesini istiyoruz. Çünkü Gölcük’te başvuru sayısı yaklaşık 1900’e geldi. Her gün emekliler burayı arıyor ve bizden bilgi istiyorlar. Ben bu konuda bizi bilgilendirmelerini istiyorum. Yani bana bu projenin süreci hakkında bilgi verirlerse, emeklilerin sorularını da cevaplandırma olanağı bulacağım. Bu konuda çok büyük sıkıntı yaşıyorum” dedi.

toed-gilcak-uubesi-baukanc-ali-osman-kclca

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.