DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Üstün oynadık, olmadı

Üstün oynadık, olmadı

Mehmet Gürkan Öztürk:

Mücadele ve oyun olarak üstünlük sağladıkları oyunda rakibe özellikle ikinci yarı atak şansı vermediklerini kaydeden Mehmet Gürkan Öztürk, “Üstün oynadık ama maalesef olmadı” dedi

Maç boyunca mücadeleden bir an olsun kopmayan, sahada ayak basmadık yer bırakmayan başarılı oyuncu Mehmet Gürkan Öztürk maç sonu röportajında, “Rakibi tartmak için maça kontrollü başladık. İlk yarı ataklarımız oldu. Ancak kalemize gelmeden bize gol attılar. İkinci yarıya ise çok daha hırslı başladık. Mücadele ve oyun olarak onlara üstünlük sağladık. Onlar hiç atak bulamadılar, bu fırsatı onlara vermedik. Oyunumuzun neticesinde önce beraberliği sağladık, ardından galibiyet golünü bulduk. Sonrasında orta açtılar ve bir anlık karambolde gol yedik. Sonra şans yine bizim ayağımıza geldi. 90 artı 4’te penaltı kazandık. Ama maalesef olmadı. Herkesin ayağına sağlık. Kazanmamız gereken maçtı. Kazansak liderdik. Ama artık haftaya bakacağız. İnşallah haftaya kazanırız” dedi.

MEHMET GÜRKAN ÖZTÜRK-

Fatih Akyel: Futbolumuzla ezdik ama…

Sahada çok iyi oynayan Kocaeli Birlikspor olduğunu kaydeden Kocaeli Birlikspor Teknik Direktörü Fatih Akyel, “Müthiş bir dönüş yaptık; geriden gelip öne geçtik. Karambolde gol yedik. Penaltı kaçırmasaydık galip ayrılacaktık. Futbolumuzla ezdik ama nasip değilmiş” dedi

İLK YARI OTURTAMADIK

Oyuncuları performanslarından dolayı kutlayan teknik direktör Fatih Akyel, “Maçın ilk yarısında istediğimiz oyunu oturtamadık. Rakibimiz güçlü bir ekip. Devre arası çok takviyeler aldı. Kazanmak istiyorduk. İlk yarı iyi başlayamadık. Çok iyi de oynayamadık. Ama ilk yarı değerlendiremediğimiz pozisyonlarımız vardı. Buna karşın pozisyon olmadan uzaktan ilk golü yedik. Oyuncularımız demoralize oldu” dedi.

MÜTHİŞ DÖNÜŞ YAPTIK

Maçın ikinci yarısında bambaşka bir takım olarak sahada olduklarını belirten teknik patron, “İkinci yarı çok daha farklı bir Kocaeli Birlikspor sahadaydı. Kazanmak isteyen, çok arzulu, etkili oynayan, pozisyonları kaçıran takım bizdik. 1-0 geride başladığımız 2. yarıda müthiş bir dönüş yaptık. 1-1’i yakaladık ve 2-1 de öne geçtik. Kaçırdığımız pozisyonlar vardı. 3 de yapabilirdik, olmadı. Karambol topunda 2-2 oldu. Son saniye penaltıyı değerlendirebilseydik bugün sahadan galip ayrılacaktık” yorumunda bulundu.

PENALTI KAÇMIŞ OLABİLİR

Kaçan penaltıyı da değerlendiren Fatih Akyel, “Gerçekten sahada çok iyi oynayan Kocaeli Birlikspor vardı. Oyuncularımı yürekten kutluyorum; çok iyi mücadele ettiler. Keçiörengücü gibi güçlü bir takıma karşı da geriden gelip öne geçmek kolay değil. Futbolun içinde her şey var. Kaçırdığımız penaltı olabilir. Dünya kupasında bile penaltı kaçıyor. Yapacak bir şey yok. Ali Kemal bizim önemli, sevdiğimiz, iyi bir oyuncumuz. Canı sağolsun. Pendik’te de son dakikada galibiyeti getiren golü o atmıştı. Bütün oyuncularımız bizim, penaltı kaçırmış olmaları önemli değil. Hep beraber bu yolda yürümeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

FUTBOLUMUZLA EZDİK…

Futbol anlamında rakibi ezdiklerini kaydeden Fatih Akyel, “Ciddi rakibimizle oynadık. Bizim hedefimiz üst sıralar, onların da üst sıralar. Biz rakibimizle berabere kaldık. İkinci yarı futbol olarak ezdik ama kazanamadık. Nasip değilmiş. Önümüze bakıyoruz. Bu lig çok zorlu geçiyor. Bunu daha önce de söylemiştik. Bundan sonraki haftalarda kazanıp yolumuza devam etmek istiyoruz” sözlerini kaydetti.

FATİH AKYEL-

Erhan Yılmaz: Gözler kör, kulaklar sağır

Rakiplerin çok üstünde futbol oynadıklarını belirten Kocaeli Birlikspor Kulüp Başkanı Erhan Yılmaz, “Buna karşılık bize gözler kör, kulaklar sağır, vicdanlar suskun. Hiç değilse maçımızı izlemeye gelsinler. Çok şey istemiyoruz” dedi

Yüksek mücadele ve kaliteli seyrine rağmen 2-2- biten Keçiörengücü maçının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kocaeli Birlikspor Kulüp Başkanı Erhan Yılmaz takımın sergilediği oyundan muazzam memnun olduğunu, transfer yapamamış olmalarına rağmen ligin üstünde futbol ortaya koyduklarını, kulübe destek anlamında herkesin gözünün kör, kulağının sağır, vicdanının suskun olduğunu belirtti, “Kendi yağımızda kavruluyoruz. İnanıyoruz ki şampiyonluk tacını sezon sonu takacağız” dedi.

İNANCIMI HİÇ YİTİRMEDİM

Keçiörengücü karşısında ortaya konulan futbolla ilgili değerlendirme yaparak soruları yanıtlamaya başlayan Kocaeli Birlikspor Kulüp Başkanı Erhan Yılmaz, “Oyun olarak puanlama yapılsaydı herhalde 10-15 puan farkla liderdik. Bugünkü rakibimizin de çok zorlu olduğunu düşünmüyorum. Sezonun belki de en iyi futbolunu oynadık. Karşı takımın kulüp başkanının da takdirini aldık. Maalesef 2-2 bitti. Ama olumsuz söylenecek hiçbir şey yok. Şampiyonluk süresi daralıyor. 14 hafta kaldı. Bundan sonra da zor maçlar oynayacağız. İnancımı hiç yitirmedim. Sezon sonu inşallah o tacı buraya getireceğiz” dedi.

BENİM İÇİMİ ACITAN ŞEY…

Takımın çok üst düzey oynadığını belirten başkan Yılmaz, “Maça gelmeyenler skora bakıp yanılabilirler. Çok iyi oynadık ve penaltıyla maçı kaçırdık. İnancımızı, azmimizi koruyoruz. Takım arkadaşlarım da koruyor. Gördünüz. İzleyenler de bunu sahada gördü. Herkes takdir etti. Futbol anlamında; seyir zevki ve futbolun gerekliliklerini yerine getirmek adına çok üst düzey oynuyoruz. Teknik-taktik benim işim değil ama bende futbolun içinden geldim biliyorsunuz. Bu kadar iyi oynayıp bir puana razı olmak benim içimi acıttı. Maçı çok keyif alarak izledim. Oyuncularımızın her birini tebrik ediyorum. 1-0 geriden gelip 2-1 öne geçmek muazzam bir dönüştü” şeklinde konuştu.

GÖZLER KÖR, KULAKLAR SAĞIR

Transfer yapamamanın eksikliğinin hissedilip hissedilmemesinin sorulması üzerine Erhan Yılmaz şu sözleri kaydetti: “Transfer yapamadığımız halde şuanda tüm rakiplerimizden üst düzey oynuyoruz. Bize karşı gözlerin kör, kulakların sağır, vicdanlar suskun olduğu bir dönemdeyiz. Neden bu kadar kayıtsız kalınıyor onu da anlayamıyorum. Çok da bir şey istemiyoruz. Şuraya gelip iki maçımızı izleyip, en azından futbol izleyicisi olarak tribünde yer alsınlar, çocukların emeklerini görsünler, bu bile bizi mutlu eder. Ama o da yok. Kendi yağımızda kavrulup gitmeye çalışıyoruz. Bende transfer yapmak isterdim, hocamız da olsun ister. O da bunun eksikliğini yaşıyor.

NİYE DAMGASINI VURUYOR?

Niye hocamız lige damgasını vuruyor. Elindeki mevcut kadroyu en iyi şekilde hazırlamaya çalışıyor da ondan. Gerçekten de öyle. Şampiyonluk adaylarından Keçiörengücü’nün kulüp başkanı ‘Biz sizinle oynayana kadar kendimizi kandırıyormuşuz’ dedi. Açık yüreklilikle söylüyor. Biz elimizdeki imkanlarla en iyiyi yapmaya çalışıyoruz. Benim elimden ancak bu kadar geliyor. Benim birinci adam olmak gibi bir derdim de yoktu. Bu şehir istesin bir gecede 100 milyonu da bulur. Bizim istediğimizse 1.5 milyon.

BAŞARIYA GİDERKEN LAZIM!

Beni en çok üzen şu takıma kayıtsız kalınması. Maddi boyutunu, transfer yasağını da geçtim. Şuraya gelip maçı izlememek de duyarsızlıktır. Gönül ister ki transferi açalım. Ama maalesef şuanda açılmayacak gibi görünüyor. Çünkü kimseden destek göremiyoruz. Biz başarılıyken değil, başarıya giderken yanımızda olunmasını istiyoruz. Geç kalınmış da değil. Belki ilerleyen haftalarda kayıtsız kalınmaz.”

MAZİYE YAKIŞMIYOR DEĞİLİZ

Bu hafta tribünlerdeki hareketliliğin, şovların ve maç boyu hiç dinmeyen tezahüratların hatırlatılması üzerine kulüp başkanı Yılmaz, “Geldiğim günden beri belki genelde maddi sıkıntıları dillendirdik ama bize eski prestiji olan Körfez F.K.’yı verseler o bile yeterdi. Eksi 100 sorunla kulübü aldık. Artıya çevirmek için çabalıyoruz. Doğru işler yapmaya gayret ediyoruz. 21 yıllık bir takım olduğunu hatırlatmak istiyoruz. İnsanlarımıza dokunmaya çalışıyoruz. Bu takımın mazisine yakışmayacak bir durumda da değiliz.

TARAFTARIMIZ MUAZZAMDI

Taraftarımız bugün çok muazzamdı. İnanılmaz güzel tribün şov vardı. Farklı taraftar grupları yanımızda olmaya çalışıyor. Biz futbol emekçileriyiz. Futboldan başka bir şeyle uğraşmıyoruz. Taraftar anlamında ilçemiz sesimize ses vermeye başladı, bize duyarsız kalmadı. Diğer ilçelerimizden gelen taraftarımızı da unutamayız. Sonsuz teşekkür ediyorum.

BİZLE YÜRÜMEYE BAŞLADILAR

İyi futbol seyrettirmeye çalışıyoruz. Onları anlamaya çalışıyoruz. Onlara ne istediğimizi anlatıyoruz. Demek ki doğru işler yapıyoruz ki bugün taraftar grupları bizimle yürümeye başladı. Onlara sonsuz teşekkür ediyorum. Onlara bugün galibiyet armağan etmek isterdim ama en azından oyun anlamında galip gelmiş kadar mutlu olmuşlardır diye düşünüyorum” dedi.

O KURTARMADI, ATAMADIK

Maçın son saniyelerinde kaçırdığımız penaltıyı ve geçen sezon Kocaeli Birlikspor forması giyen ve bu sezon Keçiörengücü’nün kalesini koruyan rakip eldiven Egemen’in gerginlik oluşturan tepkisini değerlendiren başkan Yılmaz, “Egemen aslında ağzı olan, dili olmayan bir çocuktur. 10 yıldır tanırım. Kazanmak için her yol mubah olmamalı. Az önce onunla da konuştum. Penaltı atılırken argo bir şeyler söylenilmiş. O da buna sinirlenmiş. Ona da haksızlık etmeyelim. Profesyonellik gereği; geçen yıl bu takımın ekmeğini yedi. Keşke olmasaydı. Ayrıca bence Egemen penaltıyı kurtarmadı. Çünkü biz atamadık. Temdit penaltısıydı. Atamadı, canı sağolsun. Sonuçta oda bize Pendik’te son saniyede maç kazandırdı. Ali Kemal’den çok beklentimiz var. Bu kazayı ileriki maçlarda telafi eder” sözlerini kaydetti.

 

MEHMET GÜRKAN ÖZTÜRK PICT0183 PICT0187 PICT0195 ERHAN YILMAZ FATİH AKYEL

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.