DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Yarhisar’a olan ilgi soğuk hava dinlemiyor

Yarhisar’a olan ilgi soğuk hava dinlemiyor

Gölcük’ün ilk ve tek müzesi, Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze gemisine ziyaretler soğuk havalarda da aralıksız devam ediyor.

Türk Donanmasında kırk yıl “ Keşif-Karakol” gemisi olarak görev yapmasının ardından, Gölcük Belediyesince yaklaşık on bir yıldır Kavaklı sahilinde, karada müze gemi olarak hizmet veren Yarhisar’a ziyaretler soğuk havalarda da aralıksız devam ediyor. Donanma kenti Gölcük’ün simgelerinden, Gölcük’ün ilk ve tek müzesi olan Gölcük Belediyesi Yarhisar Müze Gemisine olan ilgi havaların soğumasıyla biraz azalsa da hiç boş kalmıyor. Yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerin ziyaretleriyle 2016’ın son günlerindeki toplam ziyaretçi sayısı 194.536’a yükseldi.

ZİYARETÇİ SAYISI NEREDEYSE 200 BİNE ULAŞTI

1980-1985 yılları arasında T.C.G.Yarhisar’da makine astsubayı olarak görev yapmış olan müze gemi müdürü, emekli astsubay İlhan Akbulut ziyaretlerle ilgili şu bilgileri verdi: “Yazın ziyaretçi sayımız aylık ortalama: 1200 kişi civarıyken, kışın ziyaretçi sayımızda haliyle biraz düşüş oluyor. Soğuk havalara rağmen yine de aylık ortalama: 900-1000  kişi civarındaki misafirlerimize ev sahipliği yapıyoruz. Özellikle hafta sonları müzemizin açık olması sebebiyle, uzaktan Gölcük’te  misafir olanlarla, genelde asker ailelerinin ilgisi fazla oluyor. Aşırı rüzgarlı havalar ile kar yağdığında misafirlerimizin güvenliği için güverteye çıkarmadan iç bölmeleri gezdirerek detay bilgilendirme yapıyoruz. 27 Ekim 2016’da On birinci yılımıza girdik ve bu güne kadar ki toplam sayımızın 194.536’ya yükselmiş olması bizleri çok mutlu ediyor. 2017 yılında daha çok misafirimizin ziyaret etmesini bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

2 3 1

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.