DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Yerel Kültürler Platformundan yemek yarışmasına tam destek

Yerel Kültürler Platformundan yemek yarışmasına tam destek

Kocaeli Yerel Kültürler Platformu ile yapılan toplantıda, “Yemekte Şehrin Bilgeleri” yöresel yemek yarışmasının tanıtımı yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilecek “Yemekte Şehrin Bilgeleri” yöresel yemek yarışması için Kocaeli Yerel Kültür Platformuyla bir toplantı gerçekleştirildi. Gölcük Kent Konseyi Başkanı ve Kocaeli Yerel Kültürler Platformu Başkanı Metin Şentürk ile platformu oluşturan köy derneklerinin başkanları ve üyelerinin katıldığı toplantıda, Bilge Şehir Kocaeli Projesi ve Yöresel Yemek Yarışması ile bilgilendirme Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Raşit Fidan tarafından yapıldı.

KÜLTÜREL DEĞERLER ORTAYA ÇIKARILACAK

Yerel kültür dernekleri olarak bu projeye destek vermeye hazır olduklarını belirten Kocaeli Yerel Kültürler Platformu Başkanı Metin Şentürk bunu kendileri için bir görev olarak gördüklerini ifade etti. “Yemekte Şehrin Bilgeleri” yöresel yemek yarışması için 24 Şubat tarihine kadar başvuruların alınacağını belirten Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Raşit Fidan, 9 farklı kategoride yapılacak yarışma sonucunda kentimizin kültürel değerlerinin ortaya çıkarılması ve bu konuda envanter oluşturulması noktasında çalışmaların yapılacağını belirtti. Yerel dernekler ve Sivil Toplum Kuruluşlarının kent kültürünün araştırılması ve ortaya çıkarılması noktasında önemli bir yeri olduğunu ifade eden Fidan, projeye ve yapılması planlanan çalışmalara verdikleri destek dolayısıyla teşekkürlerini iletti.

SON BAŞVURU 24 ŞUBAT 2017

Kocaeli sınırları içinde ikamet eden herkesin bireysel olarak katılabileceği yarışmanın en önemli şartı; tüm yemeklerin Kocaeli yöresine ait olması. Katılımcılar; 24 Şubat 2017 tarihine kadar başvuru formunu eksiksiz olarak doldurarak, isterlerse birden fazla tarifle de yarışmaya katılabilecek. Başvuru sırasında yemeğin tarifini ve kullanılan malzeme miktarını da paylaşacaklar. Başvurulardan sonra Seçici Kurul tarafından Kocaeli yöresine ait olmadığı tespit edilen yemekler ilçe elemelerine kabul edilmeyecek.

KATEGORİLER

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli Akademik Ve Profesyonel Aşçılar Derneği, Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli Lokantacılar Odası’nın proje ortakları olduğu yemek yarışması; En Yöresel Çorba, En Yöresel Ana Yemek, En Yöresel Hamur İşi, En Yöresel Erişte Ve Pilav, En Yöresel Tatlı, En Yöresel Salata, En Yöresel Kışlık Konserve (Reçel, Marmelat, Turşu Vb.), En Yöresel Yemek Hikayesi, En Yeni Yöresel Tat kategorilerinde düzenlenecek.

 PARA ÖDÜLLÜ YARIŞMA

 Son başvuru tarihi 24 Şubat 2017 olan yarışmanın her kategorideki 1.’sine 3 bin TL, 2.’ye 2 bin TL, 3.’ye bin TL, En Yeni Yöresel Tat Kategorisi birincisine 1.500 TL para ödülü verilecek.

 KATILIM KOŞULLARI

 Yarışmaya katılmak isteyenler başvurularını bağlı bulundukları ilçelerdeki KOMEK merkezlerinden ve www.komek.org internet adresi üzerinden yapabilecek. Yarışmaya Kocaeli merkez, ilçe ve köylerde yaşayan herkes bireysel olarak başvuru yapabilecek. Katılımcılar yarışmaya bir ya da birden fazla tarif ile başvurabilecek. Öncelikli eleme kriteri yemeğin yöreselliği olacak ve Kocaeli’ ye ait olmayan hiçbir başvuru kabul edilmeyecek.

 İLÇE ELEMERİ YAPILACAK

 Başvurusu geçerli olanlar öncelikle bağlı bulundukları ilçelerde ön elemeye tabi tutulacak ve ilçe elemeleri her bir ilçede farklı günlerde olmak üzere aynı Seçici Kurul başkanlığında gerçekleştirilecek. İlçelerdeki ön elemelerde katılımcılar yemeklerini evde hazırlayıp getirecekler. Alanda mikrodalga bulunup isteyen katılımcılar yemeklerini ısıtabilecekler. İlçe elemelerinde derecelendirme ve herhangi bir maddi ödül olmayıp yalnızca Seçici Kurul tarafından final elemesine katılmaya hak kazananlar tespit edilecek.

FİNAL ELEMESİ

Final elemesi pratik uygulama esasına dayalı olarak, katılımcıların yemeklerini kurulan alanda pişirmesi şeklinde gerçekleştirilecek. Final programı ilimizdeki büyük otel ve restoranların usta şeflerinin katılımıyla Kocaeli yöresel yemeklerinin yapılıp sunulması etkinliğiyle renklendirilecek.

İFTAR PROGRAMLARINDA SUNULACAK

Yarışma kapsamında gün ışığına çıkarılan Kocaeli ’ ye ait yöresel yemekler Ramazan ayı içerisinde tüm ilçelerde gerçekleştirilecek Geleneksel İftar Programlarında halka sunulacak.

IMJ_5028 IMJ_5036 IMJ_5043 Metin Şentürk yerel kültür platformu başkanı Daire Başkanı Raşit Fidan

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.