DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“YEŞEREN UMUTLAR PROJESİ” UMUT SAÇTI

“YEŞEREN UMUTLAR PROJESİ” UMUT SAÇTI

Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencileri tarafından Toplumsal Sorumluluk Projesi kapsamında gerçekleştirilen “Yeşeren Umutlar” Projesinin 4. Sü Kocaeli Kent Konseyi Engelliler Meclisi ortaklığında Kocaeli Üniversitesi Derbent Uygulama Oteli’nde gerçekleştirildi. Düzenlenen programa, Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz, Kocaeli Üniversitesi Derbent Yüksek Okul Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Adem YAVAŞ, Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, Engelliler Meclisi Başkanı Nesrin Atar, Proje Koordinatörleri Yrd. Doç. Dr. Bilsen Bilgili, Doç. Dr. Emrah Özkul, Öğrenci İşleri Şefimiz Yılmaz Aygün, Gastronomi Kulübü Başkanı Berker Aktepe, Kocaeli Kent Konseyi Emekli Meclisi Başkanı Halil Atay, Gölcük Kent Konseyi Emekli Meclisi Başkanı Recep Akel, öğrenciler ve misafirler katıldı.

“Biz Mutluyuz, Özel Meleklerimiz Mutlu, Onların Melek Anne Babaları Mutlu, Sevgili Öğrencilerimiz, Geleceğimizin Teminatı Gençlerimiz Mutlu”

Programın açılış konuşmasını yapan “Yeşeren Umutlar Projesi” Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Bilsel Bilgili duygularını şöyle ifade etti: “Öğrencilerimiz ile birlikte bu projeyi yaklaşık 4 yıldır sürdürüyoruz. Hatırlarsınız 2016 yılının ilk etkinliğini 10-16 Mayıs engelliler Haftası münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz Mezuniyet Töreni ile gerçekleştirmiştik. Öğrencilerimiz kep atarak mezuniyet coşkusunu yaşamışlardı. Tabi ki bizler ve aileler de. Söz konusu projedeki en büyük amacımız öğrencilerimize sosyal sorumluluk bilinci aşılamak, farklı konulardaki farkındalıklarını geliştirmek, aynı zamanda özel bireylerimizin sosyal hayata entegrasyonunu sağlamak. Onların ve ailelerin mutluluğunu gördükçe ne denli doğru ve yerinde bir iş yaptığımızı bir kez daha anlıyoruz. Yine bugün gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde biz mutluyuz, özel meleklerimiz mutlu, onların melek anne babaları mutlu, sevgili öğrencilerimiz, geleceğimizin teminatı gençlerimiz mutlu.   Her birimiz, aynı gök kubbenin altında, kendi çıkarlarımız dışında başka sorumluluklarımızın da olduğunun farkındalığını bir kez daha pekiştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu anlamda bizlere destek veren herkese çok teşekkür ederiz.”

“Engelleri Kabullenmek Vazgeçmek Değil, Bilakis Mücadeleye Başlamaktır”

Daha sonra söz alan Kocaeli Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Nesrin Atar ise, öğrencilerin engelliler konusunda bu denli farkındalık içinde olmalarının sevindirici olduğuna dikkat çekerek, yarınlar için umutlu olduğunu ifade etti. Atar şöyle devam etti: “Ne yazık ki dünya var olduğu sürece bir takım engeller de var olacaktır. Bunu en aza indirgemek, aşmak ise tamamen bizim elimizde. Engelleri kabullenmek vazgeçmek değil, bilakis mücadeleye başlamaktır. Hayatımızdaki engelleri aşmak için var gücümüzle çalışmak, üretmek ve sosyal hayata karışmalıyız. Aksi takdirde kendi içine kapanan, yaşamdan herhangi bir amacı olmayan bireylere dönüşürüz. Bizler engelli dostları olarak her zaman onlara destek olmak ve onları sosyal yaşamın içine katmak için varız. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz etkinlik ile onların gözlerindeki ışığı ve mutluluğu gördük. Ne mutlu bizlere Destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 “Sosyal Hayata Kayıtsız Kalmayan Gerekse Ekonomik Hayata Katkı Sağlayan Engelli Bireylerin Oluşu Umut ve İlham Verici”

Programda konuşan Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm ise başta projenin koordinatörleri Yrd. Doç. Dr. Bilsen Bilgili ve Doç. Dr. Emrah Özkul olmak üzere, projeye katkı sağlayan Engelliler Meclisini ve öğrencileri tebrik ederek sözlerine başladı. “Programda emeği geçen herkesi tebrik ediyor, farkındalığınızın ve başarılarınızın devamını diliyorum. Özel çocuklarımıza ve ailelerine ciddi bir motive kaynağı olan bu denli etkinliklerin devam ettirilmesi gerekmektedir. Kocaeli Kent Konseyi olarak, Engelliler Meclisimiz bünyesinde gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerin en büyük amacı budur. Gerek engelli bireylerimiz gerekse toplumdaki yanlış algıları düzeltmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Gerek sosyal hayata kayıtsız kalmayan gerekse ekonomik hayata katkı sağlayan ve geçimini sağlayan engelli bireylerin oluşu umut ve ilham verici. Bu vesile ile hayata küsmeden, yaşama kaldığı yerden devam eden herkesi takdir ediyor ve kendilerine başarılar diliyorum.” dedi. Etkinlik kapsamında engelli öğrenciler enstrümanlar eşliğinde şarkı söylerken, yine özel öğrenciler tarafından çeşitli halk oyunları gösterileri sergilendi. Ayrıca etkinlik faaliyetleri kapsamında özel öğrencilerin süslediği kurabiyeler de misafirlerin beğenisi kazandı. Gastronomi Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan glütensiz ikramlar ve yiyecekler programa katılan özel öğrenciler, aileleri ve misafirlerin beğenisini topladı. Program sonunda emeklerinden dolayı Kocaeli Üniversitesi Derbent Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adem Yavaş, Proje Koordinatörleri Yrd. Doç. Dr. Bilsen Bilgili ve Doç. Dr. Emrah Ozkul’a plaket takdim edildi.

PASTA SÜSLERKEN SARKILAR SÖYLERKEN ŞARKI SÖYLERKEN GASTRONOMİ HEDİYE VERİLİRKEN ÖĞRENCİ 1 ÖĞRENCİ 2

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.