DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

15.Uluslararası Mutfak Günleri

15.Uluslararası Mutfak Günleri

DER-MEK’e Prestijli Bir Ödül

Derince Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları (DER-MEK) bünyesinde yer alan Kusachi DER-MEK’te devam eden Türk Mutfağı kursunda usta öğretici olarak görev yapan Özge Özçelik, 15. Uluslararası Mutfak Günleri kapsamında düzenlenen yarışmada çok önemli bir başarıya daha imza attı. Geçtiğimiz aylarda Başiskele’de yer alan Wellborn Luxury Hotel’de düzenlenen 1.Gurme Çikolata Festivali’nde iki önemli derece elde eden DER-MEK ailesi bu kez İstanbul’da gerçekleşen 15. Uluslararası Mutfak Günleri’ne damgasını vurdu. TAŞFED (Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu) ile WACS (Dünya Şefler Birliği) işbirliğinde bu yıl 15’ncisi düzenlenen mutfak günleri etkinliklerinde yaklaşık 25 bin ziyaretçi ağırlandı.

25 bin katılımcı 2 bin yarışmacı

2-5 Şubat tarihleri arasında İstanbul TÜYAP’ta gerçekleştirilen yarışma Türk ve Dünya aşçılarını buluşturdu. 25 ülkeden 400’ü yabancı olmak üzere toplam 2 bin aşçının katıldığı yarışmada hazırlanan ürünlerle ilgili değerlendirmeleri Dünya Aşçılar Örgütü’nün jüri üyeleri yaptı. Büyük ilgi gören yarışmaya DER-MEK ailesi adına katılan Özge Özçelik, başlangıç olarak el açması pancar aromalı pastırma ve hurmalı makarna hazırladı. Ana yemek olarak zırh ile çekilmiş özel soslarla lezzetlendirilen somon ve tropik meyveli ricotto sunan DER-MEK’li Özçelik, tatlı olarak da el açması milföy ile yapılan meyveli tiramisu çikolata dekoru ile yarışmaya katıldı. Özge Özçelik hazırladığı ürünlerle üçüncü olup bronz madalyaya ulaşırken, DER-MEK ailesi de çok prestijli bir ödülün sahibi olmayı başardı.

1 2

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.