DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

17 NİSAN’DA YÜZYÜZE BAKACAĞIZ, HALK BU SİYASET DİLİNDEN BIKTI

17 NİSAN’DA YÜZYÜZE BAKACAĞIZ, HALK BU SİYASET DİLİNDEN BIKTI

 

Saadet Partisi Kocaeli Teşkilatlanmadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Avukat Zafer Mutlu, ‘’Asıl tehlike ve suçun bu milleti ‘evetçiler’ ve ‘hayırcılar’ diye kamplara bölüp, kutuplaştırmaktır.’’ Diyerek son zamanlarda yaşanan referandum tartışmalarını değerlendirdi.

‘EVET’ DEMEYENLERİ PKK İLE EŞ TUTMAK BÜYÜK BÜHTANDIR

Mutlu gerçekleştirdiği basın açıklamasında, ‘’Ülkemiz  ilk kez bu kadar gergin ve böylesine kutuplaşmış bir şekilde referanduma gidiyor. Bu referanduma ‘evet’ diyenler bölücü olmadığı gibi ‘hayır’ diyenler de vatan haini değildir. Bugün terörist dediğimiz insanlar bunu en uç noktaya götürenlerdir. Kendi fikirlerini gerçekleştirmek için silah kullanmaktan çekinmeyenler, kendi insanını katledenlerdir. Kamplaşmanın en uç noktası terördür, ama siz terörle bile mücadele ederken onların oyununa gelip insanları başka bir kavganın içine çekerseniz o zaman onlardan pek farkınız kalmaz.. Asıl tehlike ve suçun bu milleti ‘evetçiler’ ve ‘hayırcılar’ diye kamplara bölüp, kutuplaştırmak.  Böyle bir dönemde en son ihtiyaç duyulan şey kutuplaşmaktır. Birbirimizi terörist, hain, bölücü gibi acımasız yaftalarla suçlamaktır. Bu gidişattan parti olarak ciddi endişe duyuyoruz. Böylesi dönemlerde bin düşünüp bir konuşmak gerekirken, tam tersine düşünmeden yapılan açıklamalar bu endişemizi daha da artırmaktadır. Bu referandumda ‘evet’ demeyenleri PKK terörüyle eş tutmak, FETÖ’cü olmakla suçlamak, 16 Nisan referandumunu 15 Temmuz’un cevabı veya rövanşı’ olarak tanımlamak en basit ifadesiyle büyük bir bühtandır.’’ Diye konuştu.

SİSTEME DEĞİL METNE KARŞIYIZ

Zafer Mutlu açıklamasının sonunda önerilerde bulundu. Mutlu ‘’Bir kez daha hatırlatıyoruz ki Saadet Partisi başkanlık sistemine değil, bugün milletin önüne getirilen metne karşıdır. Bu konuda çekince ve endişelerimizi defalarca ifade ettik. Endişelerimiz dikkate alınsa, kuvvetler ayrımı ilkesi hayata geçirilmiş olsa ve yargı bağımsızlığı teminat altına alınmış olsaydı hiç tereddüdünüz olmasın ki biz bu değişikliğe ‘evet’ derdik. Buna rağmen bugün ‘evet’ diyenler vatansever, ‘hayır’ diyenler vatan hainidir intibaını doğuracak sözler ülkemize sadece zarar verir.’’ İfadelerini kullandı.

1

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.