DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

8 DÜNYA EMEKÇİ KADIN GÜNÜNE İTHAFEN OYNANACAK OYUNUMUZ ;

8 DÜNYA EMEKÇİ KADIN GÜNÜNE İTHAFEN OYNANACAK OYUNUMUZ ;

8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ OYUNUMUZA DAVETLİSİNİZ….

Kadınların mücadele ateşini, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 40 bin kadın dokuma işçisi, 8 Mart 1857’de yaktı. Bir tekstil fabrikasında başlattıkları grevde çıkan yangında 129 kadın can verdi. Bu feci olayın tarihi 8 Mart 1857’ydi. 40 bin kadın işçi, ABD’nin New York kentinde, bir dokuma fabrikasında greve başladı. Sadece “daha iyi çalışma koşulları” istiyorlardı. O ölümler, dünya kadınlarının seslerini duyurabilmesi için yakılan ateşin ilk kıvılcımı oldu. İşte bu kıvılcımla çıktığımız yolda kadın öykülerini, ironik bir dille, didaktizm tuzağına düşmeden üç yıldır aktarmaya çalışıyoruz.

Yıl 2017 , DEĞİŞEN PEK BİRŞEY YOK

Türkiye’de ilk kez uygulanan Cloud Atlas uzun biçim doğaçlama tiyatro formatıyla 3 yıldır seyirci karşısındayız.

Oyun, üç kadının üç farklı yoldan bir hikâyeye varışını anlatıyor.

Cloud atlas iki perde halinde oynanan uzun form bir doğaçlama türü. Aradan önce hikâyelerin ( ikiden daha fazla hikaye olması gerekir/orijinal kitapta 6 hikaye bulunmaktadır) yarısı anlatılır. Farklı tarihsel dönemlerde ve farklı yerlerde geçen bu hikâyeler anlatılırken zaman ileri akışlıdır. Hikâyeler parçalı olarak ve farklı stillerde aktarılırlar. İkinci perdede en son anlatılan hikâye ilk olacak şekilde oynanarak tüm bölümler tamamlanır. Oyun bittiğinde tüm hikâyeler birbiriyle bağlantılı hale gelmiş olur.

Özetle; hayatlarımız sadece bize ait değil yaşamış ve yaşayacak başka insanlara bağlıdır teması hâkimdir.

Oyunumuz 7 MART 2017 günü saat 20.00’da SDKM Oda tiyatrosunda oynayacaktır.

Bol kahkahalı seyirler….

Bilgi ve rezervasyon için; 5367986733 (Seda Ağır)

www.tiyatrokasabasi.com.tr

noksan-atmıs-noksan_tiyatro_kasabasi

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.