DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

AİLE KONAK’tan FORD OTOSAN ÇALIŞANLARINA SEMİNER

AİLE KONAK’tan FORD OTOSAN ÇALIŞANLARINA SEMİNER

 

Gölcük’te faaliyet gösteren Aile Konak Hastanesi her ay farklı gruplara düzenlediği bilgilendirme toplantılarına Ford Otosan fabrikası çalışanlarını da dahil ederek, seminer ağını genişletti

Hizmette üçüncü yılına girmeye hazırlanan Aile Konak Hastanesi, farklı branşlarda farklı meslek gruplarına ve halka açık bilgilendirme toplantılarına hızla devam ediyor. Ford Otosan Gölcük Fabrikası’nda çalışan hamile bayanlara Kadın Doğum semineri düzenleyen Aile Konak, seminer programlarına hız kazandırdı. Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı Op. Dr. D.Numan ULAY tarafından gebelikte beslenme, doğum yöntemleri, gebelikte karşılaşılması olası sorunlar gibi birçok konuda bilgiler verilen seminer Vehbi Koç Vakfı Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi’nde gerçekleşti.

Su tüketimine dikkat

Ford Otosan’da çalışan hamile bayanlara yönelik düzenlenen seminerde konuşan Aile Konak Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı Op. Dr. D. Numan ULAY, hamileliğin hastalık değil doğal bir süreç olduğunu ve anne adayının bu süreci keyfini çıkararak geçirmesi gerektiğine dikkat çekti. Hamileliğin duygusal olarak iyi geçirilmesine en büyük etkenlerden birinin de beslenme olduğuna dikkat çeken ULAY, proteince zengin, sebze meyve ve et ürünlerinin tüketilmesi gerektiğinin altını çizdi. Hamilelik döneminde su tüketiminin de normalden daha fazla olması gerektiğini belirten Op. Dr. Numan ULAY, ilk üç ayın hamilelikte riskli dönem olduğunun da altını çizdi.

Sosyal hamileler olun

Ford Otosan hamile bayanlarına verilen seminerde konuşan Op. Dr. Numan ULAY, hamilelikte aktivitenin çok önemli rolü olduğununun fakat toplumumuzda hamileye bakış açısının tam tersi hareketsiz bir hamilelik sürecinin daha sağlıklı olduğuna dair bir inanış olduğunu belirtti. Yürüyüş, yüzme, hamile yogası, plates gibi spor aktivitelerinin doğumu kolaylaştıracağı gibi, hamilelik sürecinde hareketin psikolojik olarak da olumlu etkisi olduğunun altını çizdi. Ford Otosan Vehbi Koç Vakfı Kültür ve Soyal Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen ve soru cevap şeklinde devam eden seminer sonunda katılımcılar Op. Dr. Numal ULAY hatıra fotoğrafı çektirerek, katılımlarından dolayı teşekkürlerini ilettiler.

katılımcılar op.dr. numan ulay toplu foto katılımcılar 2

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.