DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BU KADARINI BEKLEMİYORDUK

BU KADARINI BEKLEMİYORDUK

İşçi Emeklileri Promosyana tepkili

Hükümetin bankalar aracılığıyla sağladığı emeklilere vereceği promosyona tepkiler devam ediyor. Bankaların en az iki faturaya otomatik ödeme talimatı verme şartı emeklileri kızdırdı.

Kılıç, “Emeklilerin hayali suya düşmemeli”

2000 yılında başlayan maaşlarını kendi bankalarından alan emeklilere vermiş olduğu promosyonlarda yeni düzenlemeler geldi. Her emekli için verilmesi şart koşulan otomatik ödeme talimatı emeklilerden büyük tepki gördü. Bizde Gölcük haber Gazetesi olarak Görüşlerini almak için Gölcük emekliler derneği başkanı Ali Osman Kılıç’a sorduk ve kendisinden şöyle bir cevap aldık, “17 bankanın yapmış olduğu bir uygulama var. Bu sene yapılacak olan sözleşme yenilemesinde bankaların yapmış olduğu otomatik ödeme talimatı emeklilerimiz tarafından büyük tepki aldı. Bankalar emeklilerden en az iki tane faturayı otomatik ödemeye vermeleri ayrıca avans hesap açtırmak veya kredi kartı almak zorunluluğu getirdi. Ancak bu şartları yerine getiren emeklilere maaşı 1000 ile 2000 arası olanlara 375 lira, 2000 den fazla olan emekliler için ise 450 lira ödeme yapılacak. Ama bu şartları yerine getirmeyen emekliler bu promosyondan yararlanamayacak. Buda emeklilerimizi çok zor durumda bırakıyor ” dedi. Ayrıca “İlk görüşmelere başlandığında promosyon bedeli 900 lü rakamlardan bahsediliyordu. Bu rakam düşe düşe en son 450 liraya kadar indi. Aylığa vurursak 12 lira gibi bir rakam çıkıyor buda günümüz şartlarında çok az daha iyisi olabilirdi” dedi.

Karı ve Koca Emekliyse …

Aynı evde birden fazla emekli varsa durum değişmiyor. SGK’nın bankalarla yaptığı protokollere göre her emekli kendi promosyonu için bankalara 3 yıl geçerli olacak bir sözleşme yapacak. Her hesap sahibi en az 2 otomatik fatura ödeme talimatı verecek. Ayrıca avans hesap açtıracak veya kredi kartı alacak. Bu üç şartı yerine getiren emekli anca o zaman promosyondan yararlanabilecek.

1.sayfaya

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.