DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Derince EAH Jinekoloji Kliniğinde 100. Başarılı Laparoskopi Gerçekleşti

Derince EAH Jinekoloji Kliniğinde 100. Başarılı Laparoskopi Gerçekleşti

Yeni Tıbbi Haber! Laparoskopik (Kapalı) Ameliyat

 

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Türkiye’ye örnek hizmetlere imza atmaya devam ediyor. Hastanenin Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği geniş kesiler yapmadan, birkaç ayrı noktadan küçük kesiklerle giriş yapılarak kamera yardımı ile yapılan laporoskopik ameliyatların 100.’sünü başarı ile gerçekleştirildi.

  Kadınlarda en sık görülen kanser türü  rahim   ve  rahim ağzı kanserleridir, bu kanser türlerinin  geleneksel olarak açık cerrahi yöntemlerle tedavisi yapılmaktadır. Karın üzerine yapılan  büyük bir kesi ile bu ameliyatlar gerçekleştirilmektedir.  Bu yüzden ameliyat süresi ve hastanın operasyon sonrası normal hayata dönüşü uzun sürmekte, kesi yerlerinde enfeksiyon ve kanama ihtimali olmaktadır.

   Dünyada ve Türkiyede az sayıdaki merkezde son 15-20 yıldır  kadın doğum kanser ameliyatları laparoskopik (kapalı) yöntemle gerçekleştirilmektedir. Laparoskopik ameliyatlarda  karına büyük bir kesi uygulanmadığı için hastaların iyileşmesi çok hızlı olmakta, yaşam kalitesi yükselmekte ve estetik olarak da açık ameliyattan daha üstün olmaktadır.

   Hastanede yapılan başarılı ameliyatlar ile ilgili bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Ahmet Kale “Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ile ilgili kanser ameliyatları 2011’den beri laparoskopik (kapalı) olarak Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilmektedir. Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterimiz  Op.Dr.Senol Ergüney ve Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimimiz Doç.Dr.Mustafa Güneş’in katkıları ve hastanemize verdiği destekle şu an Laparoskopik (kapalı) kanser ameliyatlarının 100’üncüsünü gerçekleştirdik ve kliniğimiz Türkiye’de bu tür kanser ameliyatlarının gerçekleştirildiği az sayıda kliniklerden biri durumunda. Biz Kadın Doğum Kliniği olarak Bölge Halkına hizmet etmek için hazırız” diye konuştu.

   Laparoskopik yöntem ile ameliyatı gerçekleşen bir hasta “Bana ilk olarak ameliyat olmam gerektiği söylendiğinde tedirgin oldum, ancak ameliyatımın laparoskopik yöntemle olacağı, hastanede yatış süremin çok daha kısa olacağı, ameliyat sonrası açık ameliyata göre çok daha az ağrımın olacağı, enfeksiyon, yara açılması ve fıtık gibi komplikasyonlarımın olmayacağını öğrendiğimde çok mutlu oldum ve ameliyat sonrası kısa sürede sağlığıma kavuştum” diye konuşarak duygularını ifade etti.

   Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetici/Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Kadın Doğum Kliniğine,  Kocaeli’ den ve Kocaeli dışındaki çevre illerden, özellikle Düzce, Bolu, Zonguldak, Yalova, Bursa’dan  laparoskopik (kapalı) kanser  ameliyatı olmak için hastaların geldiğini ve hastane olarak alt yapı ve fiziki koşullarının bu tür kapalı ameliyatların daha fazlasını yapmak için yeterli olduğunu söyleyerek başarılı ameliyatlar sebebi ile tüm ekibe teşekkürlerini iletti.

IMG_6686 IMG_6689 IMG_6690

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.