DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Doğan, İbadethanelere Destek Gönül İşi

Doğan, İbadethanelere Destek Gönül İşi

 

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, sık sık mahallerdeki camii cemaatiyle bir araya gelmeye özen gösteriyor. Başkan Doğan, Kadıköy Hayırsevenler Camii cemaatiyle bir araya gelerek sohbet etti.

Cami cemaatinin Başkan Doğan’a çay ve poğaça ikram ettiği buluşma sıcak sohbetle devam etti. Camilere ve cami derneklerine her zaman destek olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyleyen Doğan “ibadethanelerin eksiklerinin giderilmesi konusunda İzmit Belediyesi olarak her zaman destek oluyoruz. Bu desteği ilk göreve geldiğimiz günden beri önemsedik, önemsemeye de devam ediyoruz.

Allah Razı Olsun Denmesi Bizim İçin Yeterli

Camilerimizin eksiklerini gideriyor, Kur’an Kurslarına, cemevlerine de destek oluyoruz. Yapılan hizmetler karşılığında bir Allah razı olsun dense bu bizim için en büyük ödül olur. Bu iş gönül işidir. Parayla pulla olacak işler değildir. Geçmişte bu yardımları, bütçelerimizden arttırmaya çalıştığımız paralarla yapmaya çalışıyorduk. Hükümetimiz de bu konuda çıkardığı kanunlarla ibadethanelere yaptığımız desteğin önündeki yasal engelleri de kaldırmış oldu. Artık resmi olarak bu desteklerimizi rahatlıkla yapabiliyoruz.

Destek Olmaya Devam Edeceğiz

Bizler, imkanlarımız ölçüsünde camilerimize destek oluyoruz ama camilerin sadece bizlerin destekleriyle ayakta durmaması gerektiğini düşünüyoruz. Önemli olan Allah’ın evi olan camilerde vatandaşın da bir kuruşta olsa katkısının olması ve bu hazzı herkesin duymasıdır. Bunun anlam ve değeri çok daha büyüktür. Camilerin sahibi ve idamesini sağlayan halktır. Vatandaşların da camilerden hiç kopmaması, dertlerini bilerek, yaşayarak o atmosferin içinde olması gerekir. Camilerde yapılacak düzenlemelerde Diyanetin de bilgisi olup izin alınması gerektiğini düşünüyoruz. Eklentiler ve onarımların imara uygun olması, caminin siluetini, o manevi ihtişamını bozmayacak şekilde olmasına önem vermeliyiz. Bu konuda cami dernek yetkililerimize büyük sorumluluk düşmektedir” şeklinde konuştu.

1486016715_doganibadethanelere-anaresim

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.