DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

EMEKLİLERE AZ GELDİ

EMEKLİLERE AZ GELDİ

Bankaların Verdiği Promosyon

Bankaların her 3 yılda bir yenilediği emekli vatandaşların kendi bankalarından alması için vereceği promosyon bu sene olay oldu.

Bankların emeklilerden istediği en az iki faturayı otomatik ödeme talimatı vermeleri ve kredi kartı ya da kredili mevduat hesap açtırma şartı emeklileri ikiye böldü. Bazı emeklilerimiz otomatik ödeme konusuna olumlu bakarken bazı emeklilerimiz ise durumdan çok rahatsız. 12 milyon emekliyi ilgilendiren banka promosyonu çoğu emeklimiz tarafından da az bulundu. En az bir maaş promosyon almayı bekleyen emekliler “zaten verecekleri 300-450 lira arası bir para onun içinde olmadık şartlar istiyorlar. Bu olacak iş değil” dediler. Bizde Gölcük Gazetesi olarak emekli vatandaşlarımıza sorduk ve hepsinden farklı bir yanıt aldık.

Münevver- Fahrettin Güleryüz, “Böyle bir uygulama uzun yıllardır yoktu”

Münevver- Fahrettin Güleryüz, “22 yıldır aynı bankadan maaşımızı alıyoruz. Yıllardır böyle bir uygulama yoktu. Şimdi neden böyle bir uygulama çıktı. Alışmışız maaşımızı aldığımız zaman hesabımızı kitabımızı yapıp ona göre ay sonunu getiriyoruz. Çoğu arkadaşımızdan duyduk, bankaya güvenip faturayı takip etmiyorlar. Bankada faturaları yatırmayınca elektrikleri suları kesildi. Promosyonu vereceklerse versinler. Bu fatura olayı nerden çıktı. Zaten maş alıyoruz diye kredi kartı verdiler, bide bu fatura olayı neyin nesi.”

Tosun, “İki promosyon almam gerekiyor”

Zeki Tosun, “Geçen sene Kasım ayında emekli maaşımı başka bankaya taşıdım. O zaman bana 300 lira bir promosyon verdiler. O zaman benden böyle bir talepte bulunmadılar. Ben birde rahmetli eşimden kalan dul aylığı alıyorum. Normalde bankanın bana iki maaş üzerinden promosyon vermesi gerekirken bir bankanın gişe görevlisi bana sadece bir tane promosyon alabileceğimi söyledi. Ve 1 sene önce maaşımı taşırken almış olduğum 300 lira yüzünden sadece 150 lira promosyon alabileceğimi söylediler. Ben zaten yıllardır faturalarımı otomatik ödeme talimatı ile ödüyorum. Bu konuda bir sıkıntım yok ama ben neden rahmetli eşimden kalan dul aylığımın promosyonunu alamıyorum. Şimdi burada kim doğruyu söylemiyor? “

Güler, “Bu şartların kaldırılmasını istiyoruz”

Muzaffer Güler “Emeklileri uğraştırmayın, promosyonları verecekseniz verin. Neden şart sunuyorsunuz. Bu şartların kaldırılmasını istiyoruz. Emekli gece 11’e kadar eve gidemiyor neden? Torunlarının yatmasını bekliyor. Torun çikolata istiyor alamıyor, okul harçlığı veremiyor. Bu emeklilerin yaşama hakkı yok mu? Emekliye en az 2 bayram parası verilmesini arz ediyoruz. Emekli kahvede çayını sırtı dönük içiyor. Nedeni arkadaşına çay ısmarlayamıyor.Promosyonu işçi emeklisine 300-450 lira vermekte zorlanan hükümet milletvekiline neden 8000 lira promosyon verdi. Bide onlardan da bu şartlar istendi mi? Son olarak işçi emeklisi ile memur eleklisi birleştirilsin.”

Gökgöz, “Bugün fatura ödeme noktalarına gittiğimiz zaman her fatura için 1 lira hizmet bedeli alıyorlar”

Nazım Gökgöz, “Bankalar sırf para kazanmak için belli şartlar sunuyor. Zaten kredi çektiğim için fatura ödeme talimatı verdim. Kredi kartımda var zaten o yüzden benim için bir problem olmadı. Zaten faturaları ödüyoruz. Hiç olmazsa benim yerime banka takip eder. Bugün fatura ödeme noktalarına gittiğimiz zaman her fatura için 1 lira hizmet bedeli alıyorlar. En azından burada banka devreye gidiyor ve o bizim yerimize hallediyor. Ama bazı aileler için zor oldu tabi. Çocuğunun yanında yaşayan emeklilerin üzerine fatura yok. O yüzden promosyon alamıyor bu kötü oldu.

Kılıç, “Verecekleri 375 lira bunun için emeklilere 40 takla attırıyorlar”

Hüseyin Kılıç “ Gelmişin 80 yaşına bu saatten sonra neden bizden böyle şartlar istiyorlar. Bankaya imza atmaya gittim benden 2 tane fatura istediler. Sinirlendim paranızda sizin olsun istemiyorum faturada getirmiyorum dedim. Verecekleri 375 lira bunun için emeklilere 40 takla attırıyorlar.”

muzaffer güler münevver- fahrettin güleryüz 1.sayfaya nazım gökyüz hüseyin kılıç

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.