DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcük Kent Konseyi Bilge Şehir Kocaeli isimli proje hakkında bilgi verdi

Gölcük Kent Konseyi Bilge Şehir Kocaeli isimli proje hakkında bilgi verdi

Gölcük Kent Konseyi, geçtiğimiz akşam hemşeri dernekleri ile Sivil Toplum Merkezi’nde toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya bir çok hemşehri dernek başkanları katılarak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden gelen yetkililerde Bilge Şehir Kocaeli isimli proje hakkında bilgiler verdi.

Toplantıya Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, Kent Konseyi Genel Sekreteri Fatih Bayram, Kent Konseyi Yürütme Kurul Üyeleri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Sanat ve Konservatuar Şube Müdürü Hayriye Sözer, İl Kültür Müdürlüğü’nde görevli Sosyolog Ali Aktaş, ilçemizdeki hemşeri derneklerinin başkan ve yöneticileri ile davetliler katılım gösterdi.

Şentürk,” Bu yarışmaya ilçemizden katılımın yüksek olması da bizleri ayrıca mutlu ediyor”

Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, “Bugünkü toplantımızda ilçemizde faaliyetlerini sürdüren hemşeri dernekleri ile bir toplantı yapmak ve bu toplantıda ilimiz genelinde yapılan bir projeyi sizlere tanıtmaktır. Bilindiği gibi ilimiz genelinde Bilge Şehir Kocaeli isimli bir proje yapılıyor. Bu proje kapsamında da yine ilimiz genelinde ‘Yemekte Şehrin Bilgeleri’ isimli bir yarışma yapılıyor. Bu yarışmaya ilçemizden katılımın yüksek olması da bizleri ayrıca mutlu ediyor. Bugün ilimizden misafirlerimiz var. Onlar da bu konu ile ilgili olarak sizlere bilgiler aktaracaklar. Katılımlarınızdan ötürü hepinize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Sözer, “Bu bir vefadır”

Başkan Şentürk’ün konuşmasının ardından sözü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Sanat ve Konservatuar Şube Müdürü Hayriye Sözer aldı. Sözer, yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Öncelikle katılımlarınızdan ve bizlere vermiş olduğunuz katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz. Projemizin ana fikrinden bahsedelim. Bilge Şehir Kocaeli ismiyle yola çıktık. Kocaeli’ye adını veren Akçakoca’dır. Akçakoca da bilgeliğiyle bilinmektedir. Biz de bu projeye bu ismi vermek istedik. Bu da bir vefadır. Bu proje, öncelikle yemek ayağıyla merhaba dedi. Kentin tüm kültürlerini ortaya çıkarmak istedik. Tüm öğeleri bir anda ortaya çıkarmak zor olur. Biz de yöresel yemeklerle başlangıç yapmak istedik. Bilge Şehir Projesi’nin ilk ayağı, Yemekte Şehrin Bilgileri’dir. Bu proje, geçmişteki ilimize özgü yemeklerin ortaya çıkarılmasını amaçladı. Bunu tanıtmakla ilgili olarak ilçemizde toplantıları yaptık. Muhtarlarımızla, okullarımızla bu konuyu paylaştık. Gölcük’ten bu konuda bir fark bekliyoruz. Yemekte Şehrin Bilgeleri isimli yarışmada ne kadar çok katılım olursa biz de o kadar mutlu olacağız. Yemek yarışması ile başladık. Akabinde yerel türküler, ninniler, oyuncaklar, el sanatları ile ilgili yarışmalar devam edebilir. Eski değerlerimizi gelecek nesile taşıma hedefindeyiz. Yöremize ait her şeyi ortaya çıkarmak istiyoruz. İnsan ölümlü bir varlık. Bu değerlerimizi yapabilecek kişileri de kayıt altına almak istiyoruz. Bilge Şehir Kocaeli, böyle bir proje ve oldukça kapsamlı.”

16807676_1840499499550275_4276355485204196771_n 16807753_1840499636216928_6112722936180029741_n IMG_9841 IMG_9852

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.