DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Görme engellilerin sesli kitap projeleri hayata geçiyor

Görme engellilerin sesli kitap projeleri hayata geçiyor

Gölcük Engelliler Dernek Başkanı Hasan Bat ve Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi Görme Engelliler Komisyonu Başkanı Mevlüt Önerbay, görme engelliler için sesli kitap projeleri hakkında ve dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bat, “Engellerimizi çoktan aştık”

Gölcük Engelliler Dernek Başkanı Hasan Bat, yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “Merkezimizde engellilerimiz için birçok kurs ve etkinliklerimiz devam ediyor. Görme engellilerimizin ok kursu devam ediyor. Gençlik Merkezi’nde çalışmalarımız mükemmel gidiyor. 22 metreden atış yaptık. Çok eğlenceli bir kurs oluyor. Kur’an-ı Kerim kursumuz çok ilgi görüyor. Hocamız çok güzel dini bilgiler verip, Kur’an öğretiyor. İşitme Engellilerimiz için çok yakın zamanda il’den bir hoca gelecek ve dini sohbetler verecek. Haftada 2 gün olarak düşünüyoruz. Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Gölcük ilçesindeki işitme engelliler için yapılacak. Gölcük’te engelliler engellerini çoktan aştı” dedi.

Önerbay, “Gölcük’e has bir proje olarak sesli kitap projesini hayata geçireceğiz”

Önerbay, yaptığı açıklamada şu sözleri dile getirdi: “Sesli kitap Gölcük menşeli bir kitap oluşturabilir miyiz onun alt yapısını hazırlayacağız. Bu proje Gölcük’te gerekli. Biz görme engelliler gören insanlar gibi kitap okumaktan yoksun olduğumuz için bu eksiğimizi sesli kitap imkanıyla telafi etmeye çalışıyoruz. Bu proje yaklaşık çok uzun yıllar olmadığı için istediğimiz kitaba ulaşamayabiliyoruz. Bu kapsamda Gölcük olarak, sesli kitap projesi yapmak niyetindeyiz, incelemelerini yapmaya çalışacağız. Çok yakında bu proje hayata geçecek. Gölcük’e has bir proje olarak sesli kitap projesini hayata geçireceğiz. Milli ve dini ağırlıklı olmasını amaç ediniyoruz. Bu konuda bize destek vermek isteyen bu konuyla alakalı ‘Ben bu projenin bir ayağında olmak istiyorum’ diyebilen Gölcük halkı kardeşlerimizi davet ediyor, desteklerini bekliyoruz. Projemizde çocuklarımız için de düşüncelerimiz var. Bu projemiz gerçekten çok önemli. Bizler temele inmeyi hedefledik. Bu tarz eğitimlerin çocuklarımıza tesir etmesini istiyoruz. Bir çocuğumuzu İstanbul Reşitpaşa Körler Okulu’na 5 buçuk aylık eğitime gönderdik. Bu çok önemli bir durum. Yani gören çocuklarımızın alabildiği hem milli, hem manevi eğitimleri görme engelli çocuklarımız için gece gündüz çalışmalarını yapıyoruz.

IMG_1631

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.