DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN EVET

GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN EVET

Başkan İdris Alp Muhtarlara seslendi

AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, dün sabah Kavaklı Sahili’nde yer alan Anfora Cafe’de Gölcük Muhtarlara kahvaltı vererek, 16 Nisan referandumunda getirilmek istenen yeni sistem hakkında Muhtarları bilgilendirdi.

“Yeni Türkiye’yi, Güçlü Türkiye’yi istiyoruz”

AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp ve Yönetimi dün sabah Anfora Cafe’de Muhtarları ağırladı. Programa Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Bilge Saral ve çok sayıda Muhtarlar katıldı.

“Türkiye için büyük bir hayal”

Başkan Alp, yaptığı açıklamada şu sözleri söyledi: “Öncelikle davetimize icabet ettiğiniz için siz değerli Muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi 16 Nisan’da referanduma gideceğiz. Güçlü Türkiye için Anayasanın 16 ek maddesi ile birlikte toplam122 madde de değişiklik yapılacaktır. Bu Türkiye için büyük bir hayaldir. Siyasete iz bırakmış Siyasi büyüklerin mevcut sisteme olan şikayetleri ortada. Bu yüzden bu sistem mutlaka değiştirilmeli. Bu zamana kadar maddeleri tartışmak isterken hep meclisteki kavgaları tartıştık. Mecliste bazı muhalefet parti milletvekillerinin halktan korkan yapısı yine gözükmüştür. Bu bağlamda bizler 340 oyla yolumuza çıktık. Bu sisteme ister Başkanlık sistemi deyin, ister Partili Cumhurbaşkanlığı, Sistem değişikliğini 16 Nisan’da halkımızın önüne sunacağız. Karar ne olursa olsun bizler yolumuza devam edeceğiz. Değişen dünya dengelerinde bende varım diyebilecek olan Türkiye istiyoruz. Yeni Türkiye’yi, Güçlü Türkiye’yi istiyoruz. Bizim hayallerimiz var. Bu sistemle 2023, 2051 ve 2071 hayallerimiz zor görünüyor. Bu sistemi bırakalım dedik. Vesayetleri üstünde atan bu yapıyı atalım yeni sistemle Yeni Türkiye’nin yolunu açalım dedik. Bizim hedefimiz güçlü Türkiye’yi hayata geçirmek. Bu sistem isteği 40 yıldan beri var. Ama bu isteği dillendiren liderlerin ayaklarına karanlık eller hep bu sistemin gelmesini önlemiştir. Bu yönetim değişikliğidir. Kesinlikle rejim değişikliği değildir. Bizim ilk 4 madde kırmızı çizgimiz. Kesinlikle 4 maddeye dokunmayacağız. İnsanlara tek adam diktatör geliyor diye korkutanlar bu ülkeye kötülük yapıyorlar. Kesinlikle ve kesinlikle bu sistem değişikliğidir, rejim değişikliği değildir. Türkiye’de 14 yıldan beri görevini yapan iktidarımız ne yazık ki görevini engellere takılarak yapmaktadır. Bu sistem aracıları kaldırıp, direk hızlı karar almayı sağlamayı getiriyor. Bu sistem tam tersine Cumhurbaşkanına daha fazla sorumluluk veriyor. Yani Cumhurbaşkanının sorumluluk artarken, denetim yetkisi azalıyor. Çok sorulan bir soru da ‘Canı sıkılan Cumhurbaşkanı’nın meclisi feshetme yetkisi’ şu andaki sistemde tam da bu yetki var. Yeni getirilecek sistemde Cumhurbaşkanı meclisi tek başına fesh edemeyecek. Kendisi de seçime gidecek. Yeni sistemde kuvvetler birliği sistemi olacak. Mevcut sistemde en ağır cezaları işleyen Cumhurbaşkanını asla yargılayamazsınız ama yeni sistemde trafik cezasından bile Cumhurbaşkanı yargılanabilecek.

Anayasa maddelerini tek tek anlattı

Başkan Alp, toplantıda ilçemizdeki Muhtarlara geçmişteki siyasi liderlerin Başkanlık Sistemi hakkındaki düşünceleri dile getiren videoyu izletti. Başkan Alp, yeni sistemin Türkiye’ye büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Başkan Alp, video sunumuyla değiştirilmek istenen maddeleri tek tek basın mensuplarına anlattı. Yeni sistemin Türkiye’ye katkıları konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

IMG_0533 IMG_0550 1.sayfaya IMG_0498 IMG_0508 IMG_0511 IMG_0519

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.