DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Havalar ısındı vatandaşlar pazarın yolunu tuttu

Havalar ısındı vatandaşlar pazarın yolunu tuttu

 

Pazartesi günü düşen ilk cemre havaların bir nebze ısınmasını sağladı. Bu durum tabi en çok pazarcı esnafının yüzünü güldürdü. Sıcak havayı gören vatandaşlar geçtiğimiz gün ilçemizde kurulan semt pazarının yolunu tuttu.

Pazarcı Esnafının en büyük derdi süpermarketler

Çetin geçen kış aylarında pazara çıkmak yerine süpermarketlerin manav reyonundan alış veriş yapan vatandaşlar ısınan havanın etkisiyle market yerine pazarı tercih etmeye başladı. Pazar esnafının en çok dert yandığı konu ise süper marketler. Pazar olduğu gün yaptıkları halk günü ile müşterileri markete çekmeye çalışmaları pazarcı esnafını bıktırdı. Pazarcılar, “Biz her gün hale giderek günlük taze meyve ve sebze alıyoruz ama marketler bizim gibimi halde kalan malları alıyorlar müşterilerine onları satmaya çalışıyorlar. Bir de bir iki ürüne göstermelik indirim yapıp müşteri çekmeye çalışıyorlar. Bugün bir süper markete gitseler pembe domatesi 3 liradan aşağı alamazlar ama pazarda 1-1,5 liradan satılıyor ” dedi.

Esnaflar, “Yerlerimizi kiralamaya izin verilmiyor”

Her hafta olduğu gibi bu haftada pazarcı esnafın dertlerini dinlemeye devam ettik. Son olarak pazarcı esnafı aldıkları yerlerle ilgili şikayetlerini bildirdi. Ücret ödeyerek aldıkları Pazar yerlerini bir başkasına kiralayamadıklarını, belediye’nin buna izin vermediğini dile getirdiler. Esnaflar, sıkıntılarını şu sözlerle dile getirdi: “Belediye’den satın aldığımız yerlere bizden başkasına tezgah açmasına izin verilmiyor. Yani ya biz açacağız ya da devredeceğiz. Yerlerimizi kiraya vermemize izin verilmiyor. Bu durum iki taraf içinde kötü oluyor. Dükkanı olan esnaflar nasıl kendi işletmediği dükkanını kiraya verebiliyorsa bizde aynı şekilde yerlerimizi kiralamak istiyoruz. Yetkililerin bir an önce bu soruna çözüm bulmasını talep ediyoruz” dedi.

Bu Hafta Pazarın İncisi Domates

Kış aylarında 4-5 liradan aşağı inmeyen Pembe Domates Pazar tezgahlarında 1-1,5 liraya kadar indi. Diğer sebze meyve fiyatları ise, Biber 4-5 lira, Patlıcan 4-5 lira, Ispanak 2-2,5 lira, Karnabahar2-3 lira, Pırasa2,5 lira, Havuç 1,5 lira, Domates 1,5-2,5 lira, Elma 1,5-2 lira Portakal 1,5-2 lira, Maydanoz 1 lira

1. sayfaya DSC_0622 DSC_0626

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.