DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

İşeri, “Ülkemizin geleceği adına parlamenter sisteme sahip çıkmalıyız”

İşeri, “Ülkemizin geleceği adına parlamenter sisteme sahip çıkmalıyız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, ülke gündemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan İşeri, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan Referandumda ülkemizin geleceği ve bekası için hayır kararının çıkması gerektiğini ifade etti.

Ekonomi, terör, dış siyaset gibi çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz

CHP Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, yaptığı açıklamada şu sözleri söyledi: “15 yıldır ülkeyi yönetenler hala yapacağız diyorlar. Hala birtakım şeyleri yapacaklarında bahsediyorlar. Yani 15 yıldan beri neyi yapmak istediler de yapamadılar. İktidara geldiklerinden bu yana 2007 de ve 2010 da iki sefer anayasa değişikliği yapıldı. Hatta en son yapılan değişiklik yasama ve yürütme yönünden Türkiye’nin önünün açılacağı, hep birlikte mezardan insanların kalkıp, bu referanduma evet demesi gerektiğini birlikte ifade ettiler. Ne oldu? Düzelen ne? O yapılan süreci ülkenin beka sorununu adeta tehdit etti. Bir ülkenin bekası demokrasi, hukuk ve kuvvetli bir orduya sahip olmasıyla mümkündür. 12 Eylül 2010 referandumu ülkenin bekasını adeta tartışılır hale getirdi. Vatanını ülkesini milletini seven orduya kumpaslar bunun sonucudur. Şimdi yine tutturmuşlar beka sorunundan bahsediliyor. 140 yıllık geleneğimiz olan Parlamenter demokrasiye sahip çıkıp, bu yapıyı tahkim ederek yani daha güçlendirerek siyasi partiler yasası ve seçim yasasını değiştirip liderlik sultasına son verdiğimizde ülkenin demokratikleşme ve milletin iradesini tam olarak yansıtma imkanını bulacağız. Asıl bunların üzerinde durulmalı. Ama yeni anayasa referandumu bunların hiçbirini içermiyor. Bırakın daha demokratik bir Türkiye olmayı tek adamlı bir yönetim anlayışını ortaya koyuyor. Bu durum ülkemizin geleceği açısından çok büyük sıkıntılar doğurur. Yasama, Yürütme ve Yargının bir kişiye teslim edilmesi kontrol ve denetimi mümkün olmayan bir yönetim anlayışına götürür. Bunun bedellerini çok ağır öderiz. Onun içindir ki keşke böylesine sıkıntılı bir süreçte b u anayasa dayatması olmasaydı. Kaldı ki 2019 da yürürlüğe girecek olan bu anayasal metinleri böylesine erkenden gündeme getirmeyi de uygun bulmuyoruz. Çünkü ülkenin çok öncelikli sorunları var. Ekonomi, terör, dış siyaset gibi çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu günleri yaşıyoruz. Kenetlenmemiz gerekirken,referandum nedeniyle daha fazla ayrıştırılıyor ve ülke kutuplaşmaya doğru gidiyor. Yazık ediyorlar ülkemize tek vatan, tek millet tek devlet tek bayrak deniliyorsa bunu sadece sözde değil eylemde de gerçekleştirmenin tam zamanı. Aksi takdirde ülkemize yazık ederiz.”

Haber: Afşin ŞENEMRE

İsmet İşeri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.