DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

İzmit Seka Devlet Hastanesi Hekimi Op.Dr.Mehmet Korkmaz’dan Omurilik Tümörü Ameliyatı

İzmit Seka Devlet Hastanesi Hekimi Op.Dr.Mehmet Korkmaz’dan Omurilik Tümörü Ameliyatı

İzmit Seka Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi hekimlerinden Op.Dr.Mehmet Korkmaz, gerçekleştirdiği Primer Spinal (omurilik) tümör cerrahisi ile devlet hastanelerinde zorluk derecesi yüksek bir cerrahiye imza attı. Bel-bacak ağrıları, bacaklar da zaman zaman uyuşma ve bir ayağında hafif kuvvet kaybı şikayeti ile başvuran hastaya yapılan tetkikler sonrası Omurilik Tümörü teşhisi konularak başarılı bir operasyon gerçekleştirildi. Başarılı geçen operasyon sonrası Beyin ve Sinir Cerrahisi Hekimi Op.Dr.Mehmet Korkmaz konu ile ilgili bize bilgilerini aktardı.

Primer Spinal (Omurilik) Tümörleri Hakkında Bilgi Verirmisiniz?

Primer Spinal (omurilik) tümörlerinin toplumda görülme sıklığı yaklaşık 100.000’de 2 (iki)dir. Bunların da yaklaşık yarısı intradural dediğimiz maalesef sinir kılıfının içerisin de oluşur. Tümör, cerrahilerde geride parça bırakılmadan çıkarılabilirse hasta için tam bir tedavi sağlanmış olur.

Hastalığın Belirtileri Nelerdir?

Bizim hastamız 35 yaşın da genç  bir erkek hasta idi. Bel-bacak ağrıları, bacaklar da zaman zaman uyuşma bir ayağında hafifi kuvvet kaybı vardı. Aslında günlük hayatta hepimiz de olabilecek şikayetlere sahipti. Çektiğimiz bel MRI‘nda 6 cm lik tüm omuriliği dolduran tümör olduğunu saptadık. Hasta ve yakınlarında bizim hastanemizde ameliyat olmak isteğini belirtince gerekli hazırlıklar yapılarak ameliyata alındı.

Zorluk Derecesi Yüksek Bir Ameliyat

Hastanemiz bu tür operasyonlar için donanımlı ameliyathane ekibi deneyimli ve cerrahi setlerimiz yeterlidir. Hastane yönetimi de zorluk derecesi yüksek ameliyatları yapmamız konusunda bizlere tam destek veriyor.

Ameliyat Sonrası Dönem Nasıl Geçiyor ?

Sinir kılıfı açılarak ve sinir lifleri içerisinde çalışılarak gerçekleştirdiğimiz bu ameliyatta tümör tam olarak çıkarıldı. Ameliyat sonrası dönemde de beyin cerrahi servisin de takip ve bakımı yapılan hasta, şu anda problemsiz yürüyebiliyor  ve idrar- bağırsak fonksiyonlarını tam olarak yapabiliyor.

Kliniğinizde Başka Yaptığınız Cerrahiler Hakkında Bilgi Verirmisiniz?

Kliniğimizde bel-boyun fıtıkları, omurilik yaralanmaları ve tüm omurga kırıkları, kafa travmaları, beyin kanamaları gibi operasyonları yapıyorduk. Böyle az rastlanan hastalıklarında cerrahisini yapmakta mutluluk veriyor.

Başta Anestezi Doktorları ve Anestezi ekibi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eder, sağlıklı günler dillerim.

16763548_1042959225848591_1155933868_o 16839682_1045893445555169_981424711_n dr.Mehmet Korkmaz tümör

YORUMLAR

  1. ŞULE Korkmaz Çelik dedi ki:

    Başarılarınızın devamını diliyorum…Atatürk boşuna ‘Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ demedi…