DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Karaosmanoğlu, “Değişiklik sistemdedir, aksini söylemek yalan olur”

Karaosmanoğlu, “Değişiklik sistemdedir, aksini söylemek yalan olur”

Başkan Karaosmanoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında açıklamalar yaparken, değişikliğin sistemde olduğunu ifade ederek, bir kez daha “Rejimle alakası yoktur” dedi

Türk Dünyası Belediye Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, önümüzde ki aylarda yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında önemli açıklamalar yaptı. Halk oylamasına sunulacak değişikliğin asla rejim değişikliği olmadığını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, aksini söylemek açıkça yalan olur” dedi.

AK PARTİ KADROLARI HİZMET ÜRETEN, TARİH YAZAN KADROLARDIR”

AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye’nin o güne kadar 5 bin kilometre bölünmüş yolu vardı diyerek sözlerine başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “AK kadrolar ilk beş yılda 15 bin kilometre ve sonrasında 10 bin kilometre daha bölünmüş yol yaptı. Bunu AK Parti yaptı. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Şimdi muhalefet bu kez de referandumu diline dolamış. Memleketi hayır diyerek kurtaracağını söylüyor! Allah aşkına bir çakılı çiviniz var mı bir yerde? AK Parti kadroları hizmet üreten ve tarih yazan kadrolardır” diye konuştu.

82 ANAYASASI, BİR TOPLUM SÖZLEŞMESİ ÖZELLİĞİNE SAHİP DEĞİLDİ

Bu anayasa konusunu iyi anlatmamız gerekiyor da diyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Türkiye’nin içinde bulunduğu tarihsel ve toplumsal koşullar mevcut Anayasa’nın yenilenmesini zorunlu kılmaktadır. Anayasa’nın yapım sürecine baktığımızda bunların hiç birinde demokratik meşruiyetin gerçek anlamda gözetilmediğini görüyoruz. 1982’de Anayasayı hazırlama görevi, darbeci generallerden oluşan bir kurul ile tamamı atanmış üyelerden oluşan bir kurucu meclise bırakılmıştı. Temsil niteliği olmayan bir kurucu meclisçe hazırlanan Anayasa Tasarısı,  her türlü tartışma, sorgulama ve eleştirinin yasaklandığı, buna aykırı hareket edenlerin cezalandırıldığı bir ortamda halkoyuna sunulmuştu. Bütün bunlar, Anayasa’nın meşruluğunun ağır bir şekilde zedelenmesine yol açmıştı. Bu anlamda 82 Anayasası, asla bir toplum sözleşmesi olma özelliğine sahip değildi” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNİ HALKIMIZA ANLATACAĞIZ”

82 Anayasası, daha çok, baskı altına alınmış ve fesada uğratılmış bir millet iradesine dayatılmış tek taraflı bir işlem niteliğindeydi vurgusu da yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Böylesi bir Anayasayla, Türkiye’nin demokrasinin evrensel standartlarını yakalayabilmesi mümkün değildir. 82 Anayasası; Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen değişikleri de saymazsak, tam olarak 15 kez değiştirilmiştir. Anayasa bu değişikliklerle her ne kadar yumuşatılsa da bu sefer de bütünlüğünü kaybeden bir yapı içerdiği için yine güvenilirliğini yitirmektedir. Bu nedenle bir an önce yürürlükteki Anayasa’dan kurtulmak ve yeni anayasayı uygulamaya geçmek zorundayız. Bu noktada nemi yapacağız? Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini halkımıza en iyi şekilde arz edeceğiz. Yeni anayasanın gerekliliğini, ne gibi faydalar sağlayacağını bunun bir sivil anayasa olacağını halka en iyi şekilde anlatacağız” şeklinde konuştu.

“HER BİR OY ÇOK DEĞERLİDİR”

Bizlere ve AK Parti teşkilatlarına bu noktada büyük ödevler düşüyor hatırlatması da yapan Karaosmanoğlu, “Bu halk oylaması için çok çalışıp başarılı bir şekilde arzu ettiğimiz sonucu alacağız inşallah. Bu sistemi vatandaşımıza en iyi şekilde anlatacağız. CHP’liler gibi bilip bilmeden konuşmayalım, vatandaşa doğruyu aktaralım. Körü körüne Hayırcılara konuyu izah edelim. Unutmayalım ki; Bu süreçte her bir oy çok değerlidir” açıklamasını yaptı.

“MESELE MEMLEKET MESELESİ OLDUĞUNDA, BİR MİLLETİZ”

Türkiye’de farklı bakış açıları, farklı düşüncelerin var olduğunun da altını çizen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, biz bunlara rağmen bir arada olabilen bir milletiz direk açıklamalarında şunları da kaydetti: “Mesele memleket meselesi olduğunda bütün bu farklılıkları bir tarafa bırakarak yolumuza aynı istikamette devam edebilen bir milletiz. İnşallah geleceğe de böyle ilerleyeceğiz. Şu an Türkiye, uluslararası politika anlamında belki de tarihinde olmadığı kadar dik ve güçlü bir duruş sergiliyor. Bu durum şu an bize sıkıntılar çıkarsa da uzun vadede fayda sağlayacaktır. İşte Astana’da artık bir kangren haline gelen Suriye konusunda diplomasimizin yazdığı destanı hep birlikte görüyoruz. İnanıyorum ki; referandum sonrasında halkımızın vereceği evet oylarıyla sadece Türkiye’mizde değil, Bütün mazlum coğrafyalarda yeni bir gün doğacak.”

“SOKAK SOKAK MAHALLE MAHALLE GEZECEĞİZ”

Bizim üzerimize düşen de bunu hemşerilerimize güzelce anlatmak diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Sokak sokak, mahalle mahalle gezeceğiz. Her gördüğümüze anayasa değişikliğini ve başkanlık sistemini anlatacağız. Ülkemizin buna ihtiyacı var. Yeni sistemle bölünmeyeceğimizi, aksine daha güçlü bir Türkiye olacağımızı izah edeceğiz! Son olarak da şunu bir kez daha belirtmem gerekir ki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, bir hükümet modelidir. Rejim değişikliği değildir. Aksini söylemek, açıkça yalan olur” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Binali yıldırımla belli dönemlerde bir araya da geliyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte Millete anlatacağız dedi Başkan Karaosmanoğlu, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi konusunda gençler.._

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.