DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

“KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEYECEĞİZ”

“KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEYECEĞİZ”

AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp;

AK Parti İlçe Başkanı idris Alp ve yönetimi, haftalık toplantısını önceki akşam parti binasında gerçekleştirdi. Toplantıya Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ile Gölcük’ten Sorumlu AK Parti İl Yöneticisi Mehmet İpşiroğlu da katıldı. Toplantı öncesinde bir açıklama yapan Başkan Alp, referandum konusuna değinerek, “Bu süreçte kimseyi ötekileştirmeyeceğiz” dedi.

“Bu sistem millet iradesinin kaskosu

AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “CHP seçmenin kafasını karıştırıyor.  Biz neden evet dememiz konusunda çalışıyoruz. Hepsini gerekçeleri ile anlatıyoruz. Onların tezlerini çürütecek, tüm materyallerimiz ve backraundumuz hazır. Biz AK Parti İlçe teşkilatı olarak, referandum sürecinde Gölcük’te girmediğimiz mahalle kalmayacak. Ay sonuna kadar tüm mahalle toplantılarını yaparak bilgilendireceğiz. Ay sonu itibari ile tüm evlere ziyaretimiz olacak. Yeni Türkiye, Güçlü Türkiye ve Büyük Türkiye için EVET diyoruz. Bu sistem millet iradesinin kaskosu. Cumhuriyet Halk Partisi bugüne kadar olduğu gibi geçmişten bugüne kadar hep Milletten korkmuştur. Milletten korkmaya gerek yok. Millete gideceksin kararına saygı duyacaksın. Hiç kimsenin hiç kimseye bu konuda ötekileştirme hakkı da yoktur. Herkes çıkıp gerekçelerini anlatacak. Biz nasıl anlatıyorsak onlarda anlatacaklar. Ama evet ya da hayır diyeni de ötekileştirmeden biz yine bu ülkede hep beraber yolumuza devam edecek bir milletiz. CHP’nin ve HDP’nin bu manada eleştirilerini kınıyorum.”

“Cumhurbaşkanlığı sisteminde Cumhurbaşkanının Kararname çıkarma yetkisi olacaktır”

“Bugünkü sistemde hükümet meclise kanun önerisinde bulunabiliyor. Buna kanun tasarısı denir. Bir de milletvekilleri kanun önerisinde bulunabiliyor. Buna kanun teklifi denir. Bu güne kadar Meclisten %99.9 oranında hep hükümet tarafından gönderilen tasarılar kanunlaşmıştır. Milletvekillerinin önerdiği kanun tekliflerinin neredeyse hiçbiri kanun olmamıştır. Cumhurbaşkanlığı sisteminde, Hükümetin yani Cumhurbaşkanın veya bakanların kanun teklifinde bulunma yetkileri olmayacak. Kanun teklifi sadece milletvekilleri tarafından yapılacak. Şimdiki sistemde tüm kanun teklifleri ile ilgili görüşmelerde hükümetin görüşü ve kabulü kanunların Meclisten geçmesi önemli olmaktadır. Hükümet onaylamazsa kanun meclisten geçmemekte. Cumhurbaşkanlığı sisteminde hükümetin kanun yapılma sürecine katılması söz konusu olmayacaktır. Yani kanun yapma sürecinde yetki, tamamen milletvekillerinin tekelinde olacaktır. Cumhurbaşkanlığı sisteminde Cumhurbaşkanının Kararname çıkarma yetkisi olacaktır. Diyelim Cumhurbaşkanı bir hususta kararname çıkardı, ancak bu kararnameyi milletvekilleri benimsemediler.”

Haber: Arif ÖZTOK

2 3 4 1

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.