DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Ocak ayında en çok altın kazandırdı

Ocak ayında en çok altın kazandırdı

Türkiye İstatistik Kurumu‘nun (TÜİK) verilerine göre, ocak ayında en yüksek aylık reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 6.27, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 7.85 oranlarıyla “külçe altın”da gerçekleşti.

Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından euro yüzde 3.91, dolar yüzde 3.15 ve BIST 100 endeksi yüzde 1.86 reel getiri sağladı.

MEVDUAT VE DİBS KAYBETTİRDİ

Buna karşılık mevduat faizi yüzde 3.12 ve devlet iç borçlanma senetleri de (DİBS) yüzde 3.39 yatırımcılarına kaybettirdi.

TÜFE ile indirgendiğinde ise yatırımcılarına, euro yüzde 5.46, dolar yüzde 4.68, Borsa Endeksi yüzde 3.37 reel getiri sağlarken, mevduat faizi yüzde 1.68 ve DİBS yüzde 1.96 kaybettirdi.

ÜÇ VE ALTI AYLIKTA DOLAR ÖNDE 

Dolar üç aylık değerlendirmede; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 11.70, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 16.55 oranıyla yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olurken; DİBS, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 10.68, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 6.80 yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Altı aylık değerlendirmeye göre dolar; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 14.16, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 18.97 oranlarıyla yatırımcısına en yüksek kazancı sağladı.

Aynı dönemde DİBS, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 10.06, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 6.27 ile yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

YILLIKTA KÜLÇE ALTIN BİRİNCİ 

Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde külçe altın; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 19.00, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 23.87 oranlarıyla yatırımcısına en fazla reel getiriyi sağladı.

Diğer taraftan, mevduat faizi Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 3.44 oranıyla yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı olurken, TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 0.51 oranıyla yatırımcısına en az kazandıran yatırım aracı oldu.

8196651

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.