DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ÖNCELİK ÖĞRENCİLERDE

ÖNCELİK ÖĞRENCİLERDE

Gölcük Nüfus’ta işler başarıyla yürüyor

2 Ocak 12017 tarihi ile yürürlüğe giren yeni Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları halkımız tarafından büyük ilgi ile karşılandı. Özellikle 12 Mart’ta sınava girecek öğrencilerin zor durumda kalmamaları için yeni kimliklerini almak için öncelik verildiğini belirttiler. Gölcük nüfus müdürlüğünde başarıyla sürdürüyor.

Öncelik sınava girecek öğrencilerde

Yeni yılla birlikte değişen kimlik kartları sahiplerini bulmaya başladı. Konu ile ilgili bilgisine başvurduğumuz ilçe Nüfus Müdürü Ersin Aydın “Yeni Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları ile ilgili tüm yurtta olduğu bilgi ilçemizin Nüfus Müdürlüğünde de başvurular hızlı bir şekilde alınmaktadır. 2 Ocak 2017 –  8 Şubat 2017 tarihleri arasında 3577 adet başvuru alınmış olup iş ve işlemler hızlı bir şekilde devam etmektedir. 12 Mart’ta sınava girecek öğrencilerden kimliğinde fotoğraf olmayan cüzdanların değişimine öncelik verilmektedir.”dedi Ayrıca “seçim sürecide esas alındığında mesai yaptırılarak yeni Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı verilmesi ile adres ve diğer işlemlerinde yürütülmesi sağlanmaktadır. Vatandaşlarımızın mümkün olmadı halinde Alo 199 çağrı merkezi veya                                                    e-kimlikrandevu.nvi.gov.tr internet adresinden randevularını alarak gelinmesi halinde yoğunluğun bir nebze azalacağını belirterek vatandaşlarımızın fazla acele etmemelerini sürenin 3-4 yıl olduğunu ve önceliğin 12 Mart’ta sınava girecek öğrencilerimizde ve kimliği kaybolmuş vatandaşlarımızda olduğunu” belitti.

 Yoğunluğa fazla mesai geliyor

Yoğunluğa yetişemedikleri belirten Aydın” gerekli halde fazla mesai yaparak yoğunluğu azaltmayı planladıklarını ve vatandaşların randevu alarak gelmelerini hem kendi açılarından hem bizim açımızdan daha iyi olacağını “ belirtti.

Yeni kimliklere biyometrik fotoğraf

15 yaşından büyük kişilerin biyometrik verileri alınacağından başvuru yapacak kişinin kimliğini ispatlayıcı fotoğraflı bir Nüfus Cüzdanı, Pasaport veya Muhtarlıkça Düzenlene Kimlik Talep Belgesi ve 5×6 boyutlarında biyometrik bir fotoğraf ile başvurularını yapabilmektedir.

İlçe Nüfus Müdürü Ersin Aydın vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Yeni kimliklerle ilgili bilgiler vererek vatandaşların zor duruma düşmemeleri için sorulan bütün sorulara tek tek cevap vererek vatandaşların sevgisini tekrar kazandı.

Haber: Serap DURUKAN

DSC_0111 DSC_0116 DSC_0122 1.sayfaya

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.