DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Sabahattin Ali 110. Yaş Gününde Gebze de Anılıyor

Sabahattin Ali 110. Yaş Gününde Gebze de Anılıyor

25 Şubat 1907’de doğan ve bu yıl 110. yaş günü olan ölümsüz yazar Sabahattin Ali Gebze’de anılıyor. Yazdığı romanlar, öyküler ve şiirlerle halkın beğenisini ve sevgisini kazanan ve Türkiye’nin en çok okunan yazarlarından biri olan Sabahattin Ali için BİLKAR sanat etkinliği düzenliyor.

Gerçekleşecek etkinlikle ilgili bilgi veren gazeteci Halil Yeni, Sabahattin Ali’nin çok yönlü bir aydın olduğunu, onu şiirleriyle, öyküleriyle, romanlarıyla, hayatı, düşüncesi ve mücadelesiyle anacaklarını bildirerek tüm Sabahattin Ali severleri gerçekleştirecekleri etkinliğe davet etti.

Etkinliğin Konuğu Sevengül Sönmez

26 Şubat Pazar günü Saat 17.00’da gerçekleştirilecek etkinliğin davetlisi Sevengül Sönmez. 1998’den bu yana, “Cumhuriyet Kitap”, “Radikal Kitap”, “Kitaplık”, “Virgül”, “Varlık” gibi dergilerde yazıları yayınlanan Sönmez, Sabahattin Ali’nin bütün eserlerinin eleştirel basımını Delta serisinden yayımladı ve mektuplarını ‘Hep Genç Kalacağım’’ adıyla bir araya getirdi. Sabahattin Ali’nin öykülerinden oluşan seçkisi de Kamyon adıyla yayımlandı. Sabahattin Ali’nin yaşamöyküsünü fotoğraflarla anlatan “Bir Fotoğraf Camı” (2007), “Fotoğrafını Bekliyorum” (2012) sergilerinin küratörlüğünü yaptı. Ve’’ A’dan Z’ye Sabahattin Ali’’ kitabını yazdı.

BİLKAR Genco Erkal Sahnesinde gerçekleşecek etkinlikte Müzisyen Okan Şenel de Sabahattin Ali’nin şiirlerinden bestelenen türkülerle sahne alacak. Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Yayıncılık ve Üretim Kooperatifi – BİLKAR’ın Hacı Halil Mahallesi, İsmet Paşa Caddesi, Beşiroğlu Altınhan, birinci kattaki yerinde gerçekleşecek etkinliğe ilginin yoğun olması bekleniyor.

Sabahattin Ali Sevengül Sönmez

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.