DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

SEDAŞ EKİPLERİNDEN BAŞARILI KAÇAK OPERASYONU

SEDAŞ EKİPLERİNDEN BAŞARILI KAÇAK OPERASYONU
19.02.2017
978
A+
A-

SEDAŞ EKİPLERİNDEN BAŞARILI KAÇAK OPERASYONU

Kaçak elektrik kullandığı tespit edilen sokaklarda yapılan operasyonla abonesiz kullanımlar engellendi. Yüzlerce metre kablo direklerden söküldü. Yerin altına döşenen kablolar ortaya çıkarıldı.

SEDAŞ ekipleri tarafından Kocaeli İli, Kandıra İlçesi, Akdurak Mahallesi, Tekkeli mevkiinde kaçak elektrik kullandığı tespit edilen kişilerin elektrikleri kesildi. SEDAŞ 2016 yılında sosyal sorumluluk kapsamında başlattığı “Kaçak Elektrikle Mücadele için Bilgilendirme ve Bilinçlendirme Kampanyası” yapmış, elektrik kullanımı sırasında abonesiz kullanıma dikkat çekerken, kesilen elektriğin kullanıcılar tarafından açılmaması konusunda iletişim için 1 milyon 600 bin tüketiciye broşür dağıtmıştı. SEDAŞ Teknik Olmayan Kayıplar ile Şebeke Operasyon Müdürlüklerine bağlı 20 kişilik ekip ve güvenlik güçleri ile birlikte abonesiz ve sayaçtan geçmeyen direk bağlı kablo ile enerji alan şahısların kaçak elektrik kullanımına engel olmak üzere başarılı bir operasyon gerçekleştirildi. Yaklaşık 100 civarında içinde barakaların da olduğu evlerde, kaçak elektrik taraması yapıldı. Bu operasyon sırasında emniyet güçleri de asayişin sağlanması amacıyla Tekkeli mevkiinde konuşlandı. Polis ekipleri bölgede tatsızlık yaşanmaması için adeta kuş uçurtmadı. SEDAŞ ekipleri Tekkeli sokakta kaçak tesis edilmiş olan elektrik kablolarının, direkten fiziki irtibatını keserek ayırdı. Kaçak olarak enerji almak üzere çekilmiş 350 metrelik antigron kablo toplandı. SEDAŞ ekipleri yeraltından çekilen kablo ile kaçak elektrik kullanımını da ortaya çıkardı. Tekkeli Sokak’taki 30 barakanın da direklere kanca atarak kaçak kullandığını tespit eden SEDAŞ ekipleri, kaçak elektrik kablolarının direklerden ayrılması ve toplanmasını sağladı. 65 adet tüketim noktasında da harici hat çekildiği, elektrik saati olmadan direk bağlantı ile elektrik kullanıldığı belirlendi. Elektrik bağlantı irtibatları kesilerek tutanak düzenlendi. Kaçak taraması çalışmalarında 5 hanenin de elektrik abonesi olduğunu gören ekipler, genel tesisat ve abonelik kontrollerini güvenlik güçleri ile birlikte yaparak bölgeden ayrıldı.

 

1 SEDAS ekibinin baüarçlç operasyonu 13 Kandçra Kaáak Takip ekipleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.