DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ŞEHİTLERİ ANMA VE GELENEKSEL TİRİT GECESİNE YOĞUN KATILIM

ŞEHİTLERİ ANMA VE GELENEKSEL TİRİT GECESİNE YOĞUN KATILIM

Gölcük’ün en aktif derneklerinden biri olan, Gölcük Samsunlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı’nda düzenlenen “Şehitleri Anma ve Geleneksel Tirit Gecesi” etkinliğinde Samsunlular bir araya gelerek memleket havası soludular.

Şehitleri Anma ve Geleneksel Tirit Gecesi programına Ak Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Samsun Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Yıldıray Baş, Sadef Sakarya 8. Bölge Başkanı Hasan Kargun, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Ak Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, Gölcük Samsunlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Reşat Akın, Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı, İl ve İlçe Dernek Başkanları ve çok sayıda Samsunlular katılım gösterdi. Yoğun katılımla gerçekleşen program Şehitler anısına Türkiye Kur’an-ı Kerim okuma şampiyonu Hikmet Akça tarafından okunan Kur-an-ı kerim tilavetiyle başlayıp, akabinde protokol konuşmalarıyla devam etti.

Vatanımıza Sahip Çıkmalıyız

Ak Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz yaptığı konuşmada “Şehit anneleri ve babalarımızın ellerinden öpüyoruz. Allah onlardan razı olsun. Mehmet Akif’in de ifade ettiği sahipsiz olan memleketin batması haktır, sen sahip olursan bu vatan asla batmayacaktır. İşte bizi burada toplayan ruh, anlayış, bir araya getiren bu anlayış. Bu vatanımıza sahip çıkmalı ve koruyup kollamalıyız” diyerek ifadelerini dile getirdi.

Yardımlaşma ve Dayanışmaya Gereken Önemi Veriyoruz

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş bu anlamlı gece yaptığı konuşmada “Her zamankinden daha çok ülke olarak birlik ve beraberliğe, yardımlaşmaya ve dayanışmaya ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde bir araya gelmenin alt yapısını oluşturduk. Şehitlerimizi anmak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Nihayetinde Türkiye coğrafyasında yaşayan her bir bireyin gerektiğinde uğruna gözünü kırpmadan seve seve canını vereceği aşikar. Vatanı için, milli ve manevi değerleri için şehit olmuş tüm kardeşlerimize yüce rabbimden rahmet diliyorum. Bu duygu ve düşünceler içerisinde geleneksel hale getirilen bu güzel geceyi bizlere yaşatan Dernek Başkanı ve tüm yönetim kuruluna teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Bütün Yöresel Kültürlerimizi Destekliyoruz

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak “Kocaeli Samsunlularla çok daha güzel bir kent. Biz bu kentte barış ve huzur içerisinde yaşıyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak bütün yöresel kültürleri destekliyoruz. Bunun kentimiz için bir zenginlik olduğunu biliyoruz. Bu vesileyle bu anlamlı geceyi düzenleyen Gölcük Samsunlular Derneğine canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi

Derneğimize Sahip Çıkalım

Samsun Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Yıldıray Baş “Programımızın amacı şehitlerimizi ve gazilerimizi anmaktır. Tirit bahane, esas olan muhabbettir. Gölcük’te 2100 tane Samsunlu hemşerimiz olduğu söyleniyor. Bu anlamda derneğimize sahip çıkalım, üye olalım. 16 yaşını bitirmiş her kardeşimiz derneğimize üye olabilir. Reşat gibi dostlarımızı sahipsiz bırakmayalım. O yüzden ben Dernek Başkanımız Reşat Akın ve değerli yönetim kurulumuzu tebrik ediyorum” dedi.

Birliğimizi ve Kardeşliğimizi Pekiştirmeliyiz

Gölcük Samsunlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Reşat Akın yaptığı konuşmada “Türk Milleti 7000 bin yıllık geçmiş olan tarihi bir millettir. Mukaddes vatan toprakları için canlarını severek vatanımız, istiklalimiz, birlik ve beraberliğimiz için şehadet şerbeti içen kardeşlerimizin her birimiz üzerinde bıraktığı haklar ve görevler bulunmaktadır. Aziz şehitlerimize karşı en büyük görevimiz yüreklerimizi kenetlemek, birliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirmektir. Bu anlamda bizler de her zaman üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye hazırız” dedi.

Program Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı’nın Şehitlerimiz anısına dua etmesi, akabinde Türk Güreşinin sembol ismi Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Yaşar Doğu’nun Hayatı’nın anlatıldığı kitabın Ak Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz’a takdim edilmesi, Sadef Sakarya 8. Bölge Başkanı Hasan Kargun ve Gölcük Samsunlular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Reşat Akın’a günün anısına plaket takdimlerinin yapılması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.