DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Serdar – Yenidoğan’a 5 Milyonluk Kültür Merkezi

Serdar – Yenidoğan’a 5 Milyonluk Kültür Merkezi

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, kültür merkezlerine bir yenisini daha ekliyor. Yenidoğan ve Serdar Kültür Merkezi’nin temeli törenle atıldı.

Temel atma törenine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın yanı sıra AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş, KASFK Başkanı Murat Aydın, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, STK başkanları ve vatandaşlar katıldı.

İhtiyaç Vardı

Törende konuşan Başkan Doğan “hem Serdar, hem de Yenidoğan mahallerimiz için çok önemli bir yerin temelini atıyoruz. Bu bölgede kültür merkezine ihtiyacı vardı. Bu mahallemizde yer bulma sorunumuz vardı. Ama hizmet etmek isteyince ne yapıp edip Allah’ın da izniyle çözüm buluyorsunuz. Biraz zaman alıyor ama önemli olan bu ihtiyacın çözümünü istemek ve bulmak. Şehrimizin en güzel kültür merkezlerinden birini mahallemize yapıyoruz. Yaklaşık 5 milyon maliyetinde bir kültür merkezi olacak.

Borç Bulabilmek İçin Kapı Kapı Dolaşılıyordu

Bir zamanlar Türkiye, memuruna maaş veremediği için, Avrupa’da bir- iki milyon için kapı kapı dolaşıyordu. Şimdi ise İzmit Belediyesi bu paraya, kadınına, çocuğuna, gencine, yaşlısına hizmet etsin diye kültür merkezi yapıyor.. Biz sizleri seviyor, sizlere hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz.

Sokak Düğünlerinin Sorunları Ortadan Kalkacak

Nerden nereye geldik. İnşallah yaşlımız, kadınız, çocuklarımız buradan faydalanacak. Vatandaşlarımız, bu merkezde en güzel koşullarda düğünlerini yapabilecekler. Bu sayede sokaklarda yapılan düğünlerde yaşanan sorunlarda ortadan kalkmış olacak. Merkezimizde yavrularımızın derslerine de yardımcı olacağız. Geçlerimize sosyal faaliyetler yaptıracağız, kadınlarımıza kurs desteği sağlayacağız.

Milletvekili İken Sağlık Ocağı, Belediye Başkanı İken Kültür Merkezi

Ben milletvekili iken bölgede sağlık ocağı yoktu. O dönem mahalleyi karış karış dolaştık ne yaptık, ettik sağlık ocağının yerini bulduk. Sağlık ocağının parasını ben Ankara’dan çıkarmıştım. Milletvekili iken temelini attığımız sağlık ocağımızın açılışını da yine milletvekili iken yaptım. Şimdi belediye başkanı iken de mahallemize kültür merkezimizi yapıyoruz.

Türkiye Düşmanları Rahatsız

Bu ülke artık eskisi gibi dışarıya borcu olan bir ülke değil. Bu hizmetler bereketten oluyor, halkımız destek veriyor oluyor. Recep Tayyip Erdoğan belediyecilikte bir çizgi açtı, biz de hizmetlerimizi yaptık. Sonra başbakanlıkta önümüzü açtı, bizde koşarak hizmetlerimize devam ediyoruz. Tabi Avrupa, Amerika bu gidişten rahatsız oluyor. Türkiye düşmanlarının hepsi bu durumdan rahatsız. Çünkü Türkiye güçleniyor. Bu yükselişi istemeyenler, bizi birbirimize düşürmek için ellerinden geleni yapıyorlar ama başaramıyorlar. Çünkü Serdarımız, Yenidoğan’ımız, Kocaeli’miz, ülkemiz, memleketimiz ülkesinin arkasında duruyor.

Ülkenin Kötülüğünü İstemeyenler Hayır Diyor

İnşallah önümüzdeki referandum da onlara gereken cevabı vereceğiz. Yeni anayasa değişikliği ve başkanlık sistemini istemeyenlere bir bakın. Kim istemiyor Avrupa, Amerika, PKK, DEAŞ, FETÖ, HDP istemiyor. Bu saydıklarımızın hepsi bu ülkenin kötülüğünü isteyenler.

CHP Halkın Menfaatine Olan Her Şeye Karşı Çıkıyor

Bu sistemi birde CHP istemiyor. Peki, CHP neden istemiyor. CHP Türkiye’nin kötülüğünü istemez. Ama bir yanlışlık yapıyor, halkın menfaatine olan ne varsa CHP hep karşı çıkıyor. Hatırlayım hastaneleri birleştirmek istediğimizde, sigortalı kurtulsun, sağlık ocağında rahat rahat muayene olsun dediğimizde ‘aman birleştirmeyin’ dediler. İlacı serbest bırakalım, sigortalı gitsin eczaneden alsın dedik ‘sakın yapmayın batırırsınız’ dediler. Belediyeleri birleştiriyorduk aman yapmayın diye sokağa çıktılar. Peki, bunların hepsini yaptık kötü mü oldu. Bakın şimdi ne hizmetler yapılıyor. Onların döneminde hastanelere tansiyon aleti alınamıyordu. 16 kişilik koğuşlarda sabahın beşinde kuyruklara girmiyor muyduk? Yine karşı çıktılar ama vatandaşlar inanmadı, Recep Tayyip Erdoğan yanlış yapmaz dedi, inandı ve destekledi. Yanıldı mı yanılmadı. Köyleri mahalle yapacağız diye kanun çıkacakken yine CHP karşı çıktı. Siz desteklediniz, biz sahip çıktık ve köylerimiz hizmete doydu.

Vatan Hainleriyle Aynı Düşüncede Olmazlar

Memleketin menfaatine olan şeye düşmanlarımız karşı onu anlayabiliyoruz ancak CHP’nin bu değişikliğe karşı oluşunu her zamanki gibi anlayamıyoruz. İnşallah onlarda anlayacaklar. Bizim CHP’li, MHP’li, Saadetli ve diğer partili kardeşlerimiz sağduyulu, vatanını, milletini, bayrağını, şehrini seven insanlardır. Türkiye düşmanlarının yanında olmazlar. O vatan hainleriyle aynı düşünceyi paylaşmazlar.

İşler Daha İyi Olacak

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde işler daha iyi olacak. Serdar da, Kocaeli de, Türkiye de daha iyi olacak. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Bizi sizi hiçbir zaman hayal kırıklığına uğratmadık, bundan sonrada uğratmayacağız. Konuşmaların ardından kültür merkezinin temeli müftü Yusuf Doğan’ın yaptırdığı dua ile birlikte atıldı.

8 Ayda Bitecek

Serdar ve Yenidoğan mahallerinin ortasında yaklaşık 3534 metrekarelik alana yapılacak kültür merkezinde 400 kişilik düğün salonu, etüt odaları, kafeterya, kondisyon salonu, çok amaçlı salon, eğitim salonları, müzik salonu ve bale salonu bulunacak. Yapım süresi 240 gün olan kültür merkezinin yaklaşık 5 milyon liraya mal olacağı kaydedildi.

1487860274_serdaryenidogana-anaresim 1487860284_serdaryenidoana_5 1487860294_serdaryenidoana_1 1487860259_serdaryenidoana_3

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.